Dit is de passie van | Fleur

pizap.com14013574463471

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Naast haar studie is Fleur altijd op een creatieve manier bezig. Tekenen doet ze al vanaf haar kleutertijd. Op haar elfde werd ze gevraagd een kinderboek te illustreren. Dit is de passie van Fleur…

Ik ben Fleur (14) en zit in  3 Havo. Gelukkig heb ik tot nu toe naast mijn huiswerk nog tijd om met mijn grootste hobby bezig te zijn: tekenen en composities maken van knipsels uit (woon)tijdschriften. Tekenen doe ik altijd al; op vakantie liep ik vroeger al met een schetsboekje over straat. Gebouwen in grote steden vond en vind ik enorm fascinerend.

DSC02218

De creativiteit heb ik niet van vreemden; mijn opa was een hele goede tekenaar en van hout maakte hij de mooiste meubels. Samen met oma maakte hij prachtige werken van keramiek. Oma exposeert regelmatig haar mooie schilderijen en beelden. Mijn tante en mijn moeder zijn ook heel creatief, er is dus geen ontkomen aan. Gelukkig maar, want het is heerlijk om zo bezig te zijn!

donald-001

Op de basisschool was ik altijd veel bezig met het tekenen van stripfiguren en cartoons. Een kennis van een van de leerkrachten op school bracht me in contact met een kinderboekenschrijfster die op zoek was naar een illustrator voor een kinderboek. Ik mocht op gesprek komen en ze wilde graag dat ik wat kindertekeningen maakte voor haar boek. Ik was toen net 11 jaar en vond het wel lastig om precies in opdracht te tekenen wat er van me gevraagd werd. Ze vond de tekeningen prachtig; uiteindelijk zijn de onderhandelingen rond het boek spaak gelopen. Maar ik heb er ontzettend veel van geleerd. Het was ook heel leuk om samen te werken, te overleggen. Hieronder zie je voorbeelden van de ontwerpen van de kaft in verschillende kleuren.

 

Leuk om iemand een plezier te kunnen doen met een zelfgemaakt schilderijtje of een tekening. De feedback die je krijgt kun je weer gebruiken om ervan te leren. Maarja…opa’s en oma’s zullen natuurlijk niet zo vaak kritiek hebben ;)

Ik heb verschillende cursussen gedaan om met diverse technieken in aanraking te komen. Maar het lekkerst vind ik toch om zelf wat uit te proberen. Op dit moment ben ik veel bezig met Zentangle. Dit is onstaan uit de krabbeltjes die je vaak tekent als je aan de telefoon zit, die je op het randje van de krant krabbelt. Het werkt ontspannend. Het komt ook eigenlijk van ‘zen’. Ik gebruik hiervoor hele fijne zwarte pennetjes. Zentangle wordt steeds populairder en er bestaan ook voorbeelden van. (klik op de foto voor een vergroting).

DSC06685

Maar niet alles wat ik maak is zo kleurloos hoor; Zentangle kun je natuurlijk inkleuren, maar ik vind het ook heerlijk om woontijdschriften door te spitten op zoek naar mooie plaatjes, leuke lettertypen, figuurtjes, kleuren, noem maar op. Ik verzamel het allemaal en maak er dan weer mooie composities van.

collagefleur1

collagefleur2

Ook op internet vind je heel veel mooie plaatjes en inspiratie. Ik verwerk ze allemaal tot een mooie compositie. Ik kan uren bezig zijn met een moodboard.

vier digitaal gemaakte moodboards

Ik zou later heel graag binnenhuisarchitect willen worden. Het lijkt me heel erg fijn om met mensen mee te kunnen denken over de binnenkant van hun huis…Huisjekijken dus!

groet, Fleur

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Dit is de passie van | Fleur

  1. Pinkback: ryan

  2. Pinkback: Rafael

  3. Pinkback: neil

  4. Pinkback: Nathan

Geef een reactie