In de Suite | stoffen binnenluikjes

scharnierende stoffen binnenluiken met afbeelding van het huis

scharnierende stoffen binnenluiken met afbeelding van het huis

Onze blogster Sandra woont met haar man en drie kinderen in een prachtig huis dat ze eigenhandig omtoverde in een paleisje.  In haar werkplaats aan huis ontwerpt én maakt ze haar eigen woonaccessoires. Voor Huisjekijken blogt ze regelmatig over de klussen in haar huis, over leuke zelfmakers, geeft ze tips en recepten en vertelt ze over het werk in haar werkplaats. En wie haar huisje kent snapt waar haar blognaam In de Suite vandaan komt…

Ik had beloofd jullie mee te nemen door de metamorfoses van ons huis. En gek genoeg wil ik beginnen met de ruimte die ik als laatste heb aangepakt: het toilet. En ja: ook díe ruimte kan gezellig zijn! Ik vind het zelfs een must.

alles was geel....

alles was geel….

Bundel de grappige uitspraken van je kind(eren) in een leuk boekje en leg dat eens als leesvoer op het toilet…

Net als de rest van het huis, was de toiletruimte toen we het huis eind 2011 kochten, helemaal geel met lichtblauw en rood. Het toilet bevindt zich aan het einde van de lange gang. Eerst is er nog een soort van ‘voorportaal’ waarvan we de deur in de kelder vonden. De vorige bewoners hadden deze eruit gelaten en zo leek het losse halletje als een soort verlengstukje van de gang nergens bij te horen. Ik heb de deur flink opgeknapt en weer op zijn originele plaats teruggehangen. Hiermee kon de deur die het toilet afsloot weg. Gelukkig, want deze ging naar binnen open, levensgevaarlijk!

Nu heeft ons toilet dus een heel chique voorportaal waar ik fijn een kastje met wat decoraties kwijt kan. Enige wat ik daar nog moest oplossen: het dubbele raam bood uitzicht op het terras. Niet echt lekker rustig op het toilet zitten. Ik heb er een soort van stoffen binnenluiken gemaakt met de afbeeldingen van ons huis erop.

Je kunt zelf heel gemakkelijk een afbeelding of tekst op je gordijntjes zetten met transferpapier.

Over de gele tegels heb ik een houten lambrisering gemaakt, wat het geheel meteen een stuk gezelliger maakt.

stoffen 'binnenluiken' belemmeren het uitzicht vanaf het terras

stoffen ‘binnenluiken’ belemmeren het uitzicht vanaf het terras

Zowel in het voorportaal als in de toiletruimte zelf, heb ik lampenframes gebruikt. Bij de kringloopwinkel zijn ze vaak voor een luttel bedrag te krijgen. Je moet er vaak wel de stoffering vanaf halen en soms moet je het frame even in een kleurtje spuiten. Ik heb ze in dit geval wit gespoten en er een hele grote gloeilamp in gehangen (Globus | Hema). Omdat het toch al kleine ruimtes zijn, blijft het geheel transparant.

Heb je een heel klein toilet, dan is alleen een lampenframe wellicht een leuk idee. De transparantie geeft ruimtelijkheid én veel licht…

De granieten vloer in het voorportaal is, ondanks dat hij uit 1921 stamt, nog in perfecte staat. In de hal ligt dezelfde vloer. Deze heeft nét voor de trap zelfs nog een mooi ingewerkt medaillonpatroon. Het patroon heeft mijn man in zijn pentekening laten terugkomen. Het hangt nu ingelijst boven het kastje met de gruttersbak. In de gruttersbak heb ik altijd wat gastendoekjes en er brandt altijd wel een gezellig kaarsje…

Een gruttersbak is niet alleen handig in je keuken; hij staat ook leuk met gastendoekjes en zeepjes op het toilet…

voorportaal van het toilet met lampenframe en gezellige gruttersbak

voorportaal van het toilet met lampenframe en gezellige gruttersbak

Op het toilet zelf bevindt zich nog een klein raampje dat uitkomt in mijn werkplaats. Ook dát raampje heb ik voorzien van eenzelfde soort gordijntje. De muur boven de witte houten lambrisering kreeg de kleur Histor Lei Mat. Om een beetje kleur te creeëren maakte ik een mangelbakje voor wat lectuur en gezelligheid in roze en werkte ik het gordijntje af met een tekst, ook in roze:

Een vriend is

iemand die je verleden begrijpt

in je toekomst gelooft

en je nu accepteert

zoals je bent

Liefs, Sandra
Heb je een vraag over het maken van teksten of foto's op stof, het maken van de stoffen binnenluikjes of één van de andere items uit deze column, vraag het me gerust!
OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “In de Suite | stoffen binnenluikjes

    • Hoi Bonn, ik heb aan de bovenkant op het raam een scharniertje gemaakt waar ik een latje op heb vastgemaakt. Bovenin het gordijntje maak je een tunnel, net zo breed als het latje. Dit schuif je over het latje. Je gordijntje kan dan als een luik scharnieren. Onderin het gordijntje maak je ook een tunneltje, maar daar doe je een heel dun stokje in; niet te zwaar! Het gordijn zelf bestaat uit een ‘buitenlap’ (die aan de buiten-en binnenkant wordt opgerold en 1-laags ‘binnenlap’ die gewoon altijd recht blijft hangen. Dit heb ik gedaan om inkijk tegen te gaan. Daarop heb ik de foto gedrukt (hoe dit moet zal ik binnenkort publiceren in de nieuwe rubriek ‘Kei Gemakkelijk’. De binnen- en buitenlap maak je aan elkaar dmv het maken van de tunnel aan de bovenkant. Mocht het je niet duidelijk zijn en je wil ‘m echt precies zo gaan maken, mail dan even naar de redactie en vraag naar de stoffen luikjes van De Barones. Als je je mailadres geeft, komt dat helemaal goed ;) Suk6

  1. Pinkback: Maandoverzicht Blogmagazine| September 2015 | Huisjekijken

Geef een reactie