My creative thoughts | industrieel wonen

Nelette van der Heide is 51 jaar, getrouwd en heeft twee uitwonende kinderen. Door haar brede interesse in brocante, interieur, meubels opknappen, bloemschikken maar ook voor alles op het gebied van bezig zijn met kinderen, zal zij middels haar tweewekelijkse blogs een grote inspiratie voor jullie zijn. Met een blognaam die perfect bij haar aansluit zal ze jou uitdagen zelf aan de slag te gaan…My creative thoughts!

Een industrieel interieur is stoer en sober en je vindt het óf mooi óf je houdt er totaal niet van maar op het moment is het very hot…

Er is niets veranderlijker dan interieur  en woontrends; alles kan en mag gecombineerd worden. Bij een industrieel interieur is de basis/hoofdkleur wit en daar voeg je grijs- en zwarte tinten aan toe. Verder gebruik je stoere robuuste materialen als metaal, beton, sloophout en natuurlijke materialen. Combineer dit met zachte warme materialen zoals plaids, kussens en vachten.

2014-11-08_16.16.09
Verdere items zijn oude verweerde elementen en vooral letters, koffers en metalen kasten en krukken. Een industrieel interieur straalt kracht en een zelfverzekerd karakter uit.
Als je voor dit interieur kiest, kies je voor een stoere functionele leefruimte.
Een kleur die zeker toegevoegd mag worden momenteel is koper.
2014-11-08_16.42.59
Vind  je industrieel saai en sober dan voeg je wat kleurelementen toe zoals te zien is op de foto. Hierdoor verzacht je de rest en straalt het wat meer warmte uit maar is het nog steeds stoer. Doormiddel van accessoires , kussens of een gekleurde stoel of schilderij toe te voegen krijg je een andere uitstraling. Dit is voor een ieder een persoonlijke keuze.
2014-11-08_16.19.21
Dan hebben we nog de combi landelijk /industrieel. Hier kun je gebruik maken van wat zachtere kleur op de meubels en wanden. Denk dan bijvoorbeeld aan white-wash en kalkverf  die goed passen bij deze vorm van interieur.
Zacht roze of ijsblauw zijn ook  mooie tinten om toe te voegen.
De keuze voor landelijke meubels in plaats van metalen industriële meubels maakt het interieur minder robuust en kil.
d79b3e1b30c9329f144276d895b0cb7c-1
10696364_729461117144860_8240840005927732158_n
Je muur decoreren.
Leuk is het om een muur te bewerken met kranten of verschillende lijsten met prints en foto’s die weer passen bij een industriële uitstraling.
Zie foto.
2014-11-08_17.47.17
Ik hoop dat ik je met dit blog weer inspiratie heb gegeven om mee aan de slag te gaan en hoop dat er reacties komen; laat me weten wat  jou inspireert uit dit blog…wat ga jij toevoegen aan je eigen interieur?

Groetjes, Nelette van der Heide

GERELATEERDE ARTIKELEN

6 reacties op “My creative thoughts | industrieel wonen

  1. Hartstikke leuk , en mooie foto’s ook. Ik ga je zeker elke twee weken even bezoeken om je laatste creative thoughts te bekijken ! Heel veel succes ! Groetjes Angelique. ‘ Art de la fleur ‘

  2. Pinkback: edward

  3. Pinkback: matt

  4. Pinkback: todd

  5. Pinkback: michael

Geef een reactie