Ninneke’s Corner Culinair | Pasta met kip en chorizo

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Zet een heerlijke fles witte wijn koel,of laat een, fles rode wijn chambreren,dek de tafel buiten mooi,we gaan gewoon relax genieten van een een pastasalade.

Pasta met kip en chorizo

Column pasta kip chorizo A (2)

Rijk gevulde pasta salade

Soms vind ik gewoon ter plekke in de supermarkt een recept uit.loop ik langs een product,neem het vast en meteen proef ik er nog allerlei dingen bij.Zo is deze pasta salade tot stand gekomen.Chorizo in mijn hand,veroorzaakte een graaien en grijp proces.Kip,tapenade van sweet pepers,pasta,Groene boontjes,rode bonen,kerstomaatjes ………Een overzicht in mijn winkelkar.Tevreden met de ingrediënten,wist ik dat het goed ging komen.Deze pasta salade is best stevig genoeg als hoofdmaaltijd,met wat stokbrood erbij en nog wat jonge slascheuten apart bij te geven.Of is ook erg lekker als bijgerecht op een barbecue.Op een uitgebreid koud buffet kan ook.Je kan variëren naar smaak.Een andere tapenade eronder te doen.,van olijven of  zongedroogde tomaten,in plaats van die met de sweet pepers.Zongedroogde tomaten te nemen in plaats van kerstomaatjes.De chorizo niet te bakken,maar rauw eronder doen.

Column pasta kip chorizo A (4)

Lekker

Column pasta kip chorizo A (6)

Serveer in leuke schalen

Column pasta kip chorizo A (3)

Hmmm

Wat heb je nodig:

5 a 6 kipfilets in kleine stukjes gesneden

400 gr chorizo dun gesneden in reepjes

500 gr pasta naar keuze

potje tapenade van sweet pepers

 blik rode bonen

2 blikken mais

300 gr verse groene bonen

verse basilicum

kerstomaatjes

wat olie of boter

peper-zout-paprikapoeder-cayennepeper

gemengde slascheuten

eventueel nog feta kaas(maakt het nog machtiger)

eventueel olijven

Column pasta kip chorizo A (10)

Ook heerlijk met feta kaas

Bereiding;Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar.Laat ze uitlekken en afkoelen.Kook ook de pasta al dente,laat deze ook afkoelen.Kruid de kip met de kruiden en bak deze in olie of boter in een pan.Bak mooi goudbruin,en schep uit de pan.Bak vervolgens de reepjes chorizo in dezelfde pan.Laat uitlekken op keukenpapier.Spoel de mais en rode bonen goed.Laat goed uitlekken.Doe de pasta in een grote slakom.Meng er het potje tapenade onder(of 2).Doe er de kip,chorizo,mais,rode bonen bij.Snij de groene bonen in kleine stukjes,voeg bij de pasta.Spoel de kerstomaten,dep ze droog.Halveer de tomaatjes,doe ook bij de pasta.Meng alles goed onder elkaar.Doe er ook eventueel nog feta kaas in en olijven.Zet afgedekt onder plastic folie in de koelkast,tot gebruik.Spoel de verse basilicum,laat uitlekken in vergiet.Haal de blaadjes van de stengels.Hou wat blaadjes heel.Hak de rest fijn.Serveer de pasta salade  met stokbrood en gemengde slascheuten.Strooi wat basilicum over de pasta.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie