Kei Gemakkelijk| DIY Stopcontact

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je bent er helemaal blij mee, maar wat jammer nou toch dat die stopcontacten zo hoog op de muur zitten en daardoor volop in het zicht. Of je wilt de slaapkamer van je kind opnieuw inrichten, maar met jouw idee ontkom je er niet aan dat je voortaan tegen een stopcontact aan moet kijken. Dan heb ik hier de oplossing! De DIY’s van deze week, laten zien hoe leuk je een stopcontact juist mee kan nemen of kan laten uitkomen in het totaalplaatje.


Zelf heb ik het niet zo op stopcontacten die erg zichtbaar zijn. Zeker niet wanneer het om een stopcontact gaat waar veel bedrading samen komt, want daarmee kan je helemaal zo’n druk en rommelig effect krijgen. En dan nog niet eens gesproken over die overvolle stekkerdozen..Nee ik doe altijd hard mijn best om dit alles netjes weg te werken. Alleen soms ontkom je er gewoon niet aan en valt een stopcontact niet te verbergen. Dan is het een optie om je stopcontact te pimpen, maar hoe doe je dat?

De kamer waarin het stopcontact zich bevindt, is natuurlijk wel bepalend voor je keuze hoe je het stopcontact een nieuwe look gaat geven. In de huiskamer bijvoorbeeld, kies je sneller voor iets wat niet al te druk oogt. Je kan er daar voor kiezen om je stopcontact te behangen of te verven met datgene wat je al op de muur hebt. Zo maak je het tot een mooi geheel. Wat ook leuk is, is het idee om je stopcontact te omringen met een fotolijst. Brocant, klassiek of toch strak, de lijst is geheel aan te passen aan je interieurstijl. Of creeër met het hout wat je bijvoorbeeld al op je vloer hebt liggen, zelf het omhulsel van je stopcontact. Ook erg mooi!

In een kinderkamer kan je daarentegen juist wel gaan voor iets wat qua kleur en grootte opvalt, iets wat qua thema past bij de rest van de kamer. Zo kan je om het stopcontact een muursticker plakken of zelf wat schilderen, om zo juist het stopcontact tot een eyeketcher te maken. Extra leuk is het dan natuurlijk als de stekker en het draad helemaal passen in dit plaatje. Je kan ook datgene wat je om het stopcontact creeërt zo groot maken, dat het stopcontact juist in het geheel wegvalt. En wat ook erg leuk is, is om samen met je kind met strijkkralen aan de slag te gaan. Dit laatste laat geen sporen achter en is zo weer te verwisselen met een ander zelfgemaakt figuurtje.

Tot slot wil ik toch nog even terugkomen op die rommelige, overvolle stekkerdozen. Ook daarvoor heb ik namelijk nog drie handige DIY’s. Zie je door alle draden niet meer welke stekker nou van de tv is, schrijf dit dan op het klipje waar je normaal een broodzak mee sluit en klip deze om het snoer van de stekker. Wil je helemaal niet meer tegen een stekkerdoos aan kijken, stop deze dan netjes weg in een schoenendoos of in de lade van je kast. Voor alles is wel een Kei Gemakkelijke oplossing te bedenken!

Groetjes Janneke

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie