Ninneke’s corner | Sunflowers

zonnebloemen A (26)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns

Zonnebloemen zo een dankbaar iets om stillevens mee te creëren

Sunflowers

zonnebloemen A (31)

Zomer gevoel

Zonnebloemen ze zijn er maar een korte periode.Van deze bijzondere seizoen bloemen,maak ik handig gebruik.Ze lenen zich goed om warme landelijke stillevens mee te verwezenlijken.In een stenen vaas,met enkele achteloos aan de voet van de vaas gelegd,verkrijg je al een leuk gegeven.Of leg ze in een houten schaal,het heeft iets warms  gezellig zo.Combineer zo een heel geheel met aansluitende attributen,fruit en zo meer;Stillevens bouw je op.Je plaatst eerst wat het hoogste is. dat hoeft niet perse altijd in het midden te zijn.Het kan ook meer naar de zijkant.Vandaar uit ga je dan verder?Je vult zo aan naar links en rechts.Zorg dat het niet te ver uiteen staat.Dat sommige items wel heel dicht bij elkaar hoeven gezet te worden.Dan pas krijg je dat in harmonie.Bekijk het steeds van op afstand.Dikwijls iets maar 5 a 10 cm opschuiven,scheelt in het weergeven.Een stapel schalen,glazen,kruik,bestek samen gebonden.een mooie vaatdoek zijn dingen die tot hun recht komen in zulke taferelen. Speel,verschuif,wissel,durf tot het visueel een pareltje word.Ik doe dat ook zo,leg ook eens een mooi wijnglas neer in plaats van rechtop te staan.Zie dan wel dat het niet weg kan rollen.Leg het op de vaatdoek,in een schaal.Van zulke dingen word ik gulzig.Ik zou elke dag wel wat anders maken.Tot het in mijn ogen wel een schilderij waard is.Dan ben ik tevreden.Aan de hand van de foto’s kun je zien wat ik bedoel.Veel plezier bij het kijken.

zonnebloemen A (30)

De eerste toon is al gezet op tafel

zonnebloemen A (4)

In een grote houten teak schaal

 

zonnebloemen A (2)

Mooi kleuren palet

zonnebloemen A (1)

Fruit en bloemen steeds een goede combinatie

 

zonnebloemen A (33)

Zoals je merkt sluit dit alles goed aan tegen elkaar

 

zonnebloemen A (36)

Je vult weer verder aan,enkele schijven boomstam,schalen.De schalen vul je weer met fruit in dit geval blauwe druiven.Dat past bij de blauw witte schalen.Op de schijven ook een tros blauwe druiven.

zonnebloemen A (37)

Nog enkele glazen erbij in een kleur die blend,een kruik een vaatdoek met wat bestek op.Zo vormt het een geheel.De indruk dat er druk geleefd word in de keuken.Die de warme knusheid ten toon stelt .Het is bont gekleurd,maar zo kan het wel.Zomers warm alsof je in Toscane zit.

 

zonnebloemen A (34)

Zelfs de kat ziet dat het goed is

column tapas en sunflowers A (26)

Zo kan het ook,een oude krant,wat zonnebloemen en oud brilletje erbij,je hebt meteen een sfeertje

 

column tapas en sunflowers 085-1-3-1

Vul een mooie schaal met wat zonnepitten,leg er enkele zonnebloemen bij.Mooi voor onder een afdak op de buitentafel.Vermoed ook we datl de vogels het zullen waarderen.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie