Post op de redactie | bankje van twee keukenstoelen

pizap.com14298988865851Toen Cella haar eigen ontworpen keukenbank in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook plaatste kreeg ze heel veel leuke reakties. Onze moderator Carol vroeg haar de foto’s van de werkwijze naar de redactie te sturen. Dat deed ze. Gelukkig…want nu kunnen we allemaal inspiratie opdoen en genieten van dit prachtige resultaat! Share the happy feeling!

pizap.com14298988865851
We wilden al heel lang graag een keukenbank, maar geen klepbank en ook niet 1 zonder rug. Dus een simpel model keukenbank met rugleuning.
Ik vind het basic design van onder andere Piet Hein Eek prachtig, maar dat zit er de komende jaren echt niet in. Beetje buiten ons prijs gebied.
En toen had ik 3 planken van 180 en 3 planken van 80 cm aan steigerhout over van een tafelblad en een bureau die ik ook al zelf heb gemaakt. En stonden er nog 2 Ikea stoelen bij ons in de garage.
dit is het model stoel dat ik gebruikte

dit is het model stoel dat ik gebruikte

Ik zag de stoel constructie en er gingen mij wat lampjes branden.
Na een half uurtje naar de stoelen gestaard te hebben, besloot ik het idee in mijn hoofd uit te proberen. Stoelen uit elkaar gehaald en de zijframes gebruikt als draagframe voor de steigerplanken. Gezorgd dat er onder de naden steeds een frame stond. De originele bevestigingen deels opnieuw gebruikt. Maar ook van bovenaf het steigerhout vastgeschroefd aan het stoelframe. Via de oude inbus verbindingen, zelf dwars laten er weer tussen geschroefd en gedeuveld. Dan nog een flink portie schuur en plamuur werk en vandaag alles in de verf gezet. En nu hebben we dus een zeer royale keukenbank van het basic model wat we zo mooi vinden. De bank zit lekker, is super stevig en gemaakt van restmateriaal en oude stoelen die anders binnen nu en 2 rondjes toch wel naar de Rova waren gegaan.
IMG_1639
IMG_1640
Groeten
Cella Zwakenberg

Ook een leuke tip voor onze lezers? Share for a happy feeling en meld je tip bij de redactie: huisjekijkenredactie@outlook.com

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie