Beautysalon Robin | Creëer jouw ultieme wellness gevoel thuis!

14333783_570774539777153_7153319740353993307_nMijn naam is Robin Arnoldus. Ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialiste, nagelstyliste, visagiste en eigenaresse van Beautysalon Robin. Ik heb dit jaar mijn deuren geopend van een nieuwe salon in een natuurlijke, rustgevende omgeving in Hazerswoude-Rijndijk met een huiselijk sfeer, waardoor het bijna onmogelijk is om je niet thuis te voelen. Mijn motto is, dat elke klant die een bezoek brengt aan mijn salon fris en fruitig de deur uitgaat!

Huisje Kijken is voor mij een begrip, ik weet bijna niet beter dan dat ik mijn moeder dikwijls gierend van het lachen aantrof achter de pc. Ik kon mijzelf wel vinden in de lifestyle, maar vooral de gezelligheid van Huisje Kijken. Alle aspecten komen aanbod bij Huisje Kijken, maar nu even over jezelf…

buddah-blogWie kent het plaatje van Cleopatra niet? Baden in weelde, ruim tijd hebben voor jezelf, ONTSPANNEN, de ultieme vrouw zijn (voor je partner). We kennen het allemaal wel, maar in tegenstelling hiervan lopen we de hele dag als een slons, gehaast de kinderen te bedienen, het huishouden te doen, boodschappen, kortom “haasten haasten haasten”, maar wie is er nu daad werkelijk bij gebaad? JUIST je eigen gezin.

Ik kan me goed voorstellen dat je het druk hebt, maar wie vergeet je altijd, precies jezelf. Maar daar is geen tijd voor, omdat je dus druk bezig bent met de “vaste taken” van het leven.

Ik wil jullie vertellen dat het goed is om af en toe even aan jezelf te denken en dat dit ook erg belangrijk is! Vergeet jezelf niehietttt…..

Naar de schoonheidssalon gaan is een luxe en heerlijk voor ontspanning, maar wat nou als je deze “beleving” thuis kan creëren? Trek al je badkamer kastjes open en kijk wat je van deze onderstaande lijst kan vinden of eventueel nog kan aanschaffen.

 • Een uurtje in de week
 • Kaarsjes
 • Douchegel
 • Lichaamsscrub
 • Gezichtsscrub
 • Hydraterende/ontspanning masker
 • Reinigingsmelk
 • Tonic/lotion
 • Body creme
 • Body mist
 • Wattenschijfjes
 • Klein handdoekje (compress doek)
 • Compress bak (klein teiltje)
 • Dag/- nacht verzorging
 • Telefoon/ tablet met muziek

Geef thuis duidelijk aan, dat het nu “ME TIME” is.

Hoe kan je dit allemaal doen zonder eens op die stomme rot klok te kijken. Het is namelijk de klok altijd, die voor een gehaast of opgelaten gevoel zorgt. OPLOSSING: zoek een sleep/relax nummer op youtube, of maak een een eigen playlist van jouw favoriete muzieknummers minimaal van één uur. Nou je raadt het al, als dit nummer, of jouw playlist afgelopen is zit jouw Cleopatra treatment erop.

Lets start! Pak jouw douchespulletjes bij elkaar! Reinigingsmelk, lichaamsscrub, douchegel etc.  

Douche producten Neem eerst een heerlijke douche, of bad (als jij beschikt over deze luxe). Zo kan je even lekker stomen en het gezicht reinigen met een reinigingsmelk die bij jouw huid past! Vervolgens NA de  reiniging kan je het gezicht scrubben met de gezichtsscrub. Dit doe je ook bij je lichaam, alleen dan wel de lichaamsscrub! In de meeste gevallen is de scrub voor het lichaam grover  als voor het gezicht. Dus let op, dat je wel de goede scrub in huis hebt! Hiermee verwijder je dode huidcellen, waardoor verzorgende crèmes en douchegels goed opgenomen kunnen  worden in de huid.  Na de douche, of het bad lekker insmeren met jouw favoriete body crème!

Schaf een voetencrème aan, die de voeten heerlijk verzorgt en verzacht. Je kan ook voor een voetencrème kiezen met munt erin, dit stimuleert de bloedsomloop wat zorgt voor heerlijke warme voetjes, nadat je deze hebt ingesmeerd.

voeten cremeTrek jouw meest comfortable, niet strak zittende en fijne huispak aan! Spray vervolgens je bed lekker in met jouw favoriete bodymist en steek een heerlijk geurkaarsje met bijvoorbeeld de geur van “white tea” aan voor de ultieme wellness beleving!

kaars en body mist

Ik adviseer een hydraterend en ontspannend masker. Vooral met deze koude dagen…is het beterMaskers

om de huid goed te hydrateren. Ga lekker op bed liggen met een kussentje onder de knieen, zodat de buikspieren zich kunnen “ontspannen”. Laten we eerlijk zijn, we trainen toch al genoeg spieren met het drukke hedendaagse bestaan. Breng op twee watjes een verfrissende tonic of lotion en plaats deze op de ogen, nadat je het masker hebt opgedaan. Laat het masker intrekken tot de relax/sleep muziek afgelopen is.

lotionVerwijder het masker met een heerlijk warme compress (klein handdoekje nat maken met warm water) die je op het gezicht legt. Hier mee verwijder je ook het masker. Reinig het gezicht nog een keer met een lotion of tonic, zodat de poriën kunnen sluiten en het de huidflora weer kan neutraliseren.

dag verzorgingTenslotte afsluiten met jouw favoriete dag/-nacht verzorging! En heerlijk nagenieten met een lekker kopje thee, of warme chocolademelk!

Waarom nog naar de schoonheidsspecialiste? Dit is wel aan te raden voor een goede diepte reiniging en een intensievere behandeling. Maar om jezelf thuis al te verzorgen en te ontspannen is dit een goede start naar “me time”.

 Tippie van Robin:

– Denk aan jezelf

– Neem tijd voor jezelf

– Verzorg jezelf

Heb ik jou al enthousiast gemaakt?

 

Liefs, Robin Arnoldus

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie