My creative thoughts | bohemian style

bohoNelette van der Heide is 51 jaar, getrouwd en heeft twee uitwonende kinderen. Door haar brede interesse in brocante, interieur, meubels opknappen, bloemschikken maar ook voor alles op het gebied van bezig zijn met kinderen, zal zij middels haar tweewekelijkse blogs een grote inspiratie voor jullie zijn. Met een blognaam die perfect bij haar aansluit zal ze jou uitdagen zelf aan de slag te gaan…My creative thoughts!foto 1

De bohemianstyle is zorgeloos, werelds en vooral extravagant. Denk bij deze stijl vooral aan rijke stoffen , drukke prints en veel kleuren al dan niet matchend. Doe eens gek en voeg een hele of een vleugje van deze speelsheid toe aan jouw interieur.

Deze stijl is enigszins te vergelijken met de ibiza/hippie stijl. Zelfs vloekende kleuren als rood, roze, oranje mag. Kortom niets hoeft maar alles mag!
fot 2Bohemian betekent ‘niet burgelijk’ vanuit het Frans vertaald. Deze stijl zien we momenteel in interieurs maar hij is ook zeer geschikt voor buiten in tuinhuizen en loungebanken. Veel gekleurde kussen, kandelaars met wat glimmende materialen en glitters.
Voor deze stijl loop je niet zomaar een winkel binnen waar je compleet slaagt voor deze inrichting.
Hiervoor ga je op zoek naar bijzondere speciale items;  struinen op vlooienmarkten en tweedehands winkels, op zoek naar vintage meubels, bank, stoelen, kasten of dat bijzondere bonte vloerkleed.
foto3Wil jij je eigen huis omtoveren tot een kleurijk paradijs?
Ook met toevoeging van kleurrijke accessoires in je eigen basis interieur bereik je al een heleboel…
foto4De bohemian style sluit heel goed aan bij reizigers die spullen verzamelen van over de hele wereld. Ook mag dit zo extravagant zijn als jijzelf wilt; kortom een bont circus van kleuren en materialen.
Hout, stoffen, borduursels , aardewerk ect uit verschillende landen als Africa, Marokko, India. Er zijn eigenlijk geen vaste regels om deze stijl toe te passen in jouw huis/interieur waar jij je thuisvoelt.
Bohemian winkels / merken zijn oa: Zensa, Sizy boy, Pols potten, Shirdak en Carte colori.
foto5
Ik hoop dat je weer geïnspireerd bent door deze stijl doormiddel van foto’s en tekst. Misschien is het iets voor jouw interieur, slaapkamer, buitenhuis, serre of caravan.
Ik hoor graag je reacties terug. Is deze stijl te heftig en te kleurrijk voor jou, gebruik het dan zoals ik al schreef in een andere ruimte.
Groetjes Nelette van der Heide.
‘My Creative Thoughts’
GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “My creative thoughts | bohemian style

Geef een reactie