Ninneke’s Corner Culinair |Worteltjes in honing

MWSnap661-2015-03-03-20_00_45 Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We gaan voor hoingzoet vandaag.

Worteltjes in honing

Column worteltjes in honing 004

Lekker doordeweeks

Lekker doordeweeks,simpel rechtdoor,aardappelen,groenten,vlees.De wortelen krijgen wat honing aangesmeerd.Zalig is dit met goed wat veel verse bieslook.Hmm super simpel en super lekker.Lekker met kriel aardappelen uit de oven in de pel.Vlees waar je zin in hebt.Ik heb er varkens mignonette bij gebakken.

Column worteltjes in honing 002

Vitamientjes

Wat heb je nodig:

Bussel wortelen

Verse bieslook

Boter

Honing

Bereiding.Maak de wortelen schoon.Blancheer of stoom ze bijna gaar. Giet ze af,en laat ze afkoelen.Doe in een diepe pan of pot boter. Laat deze smelten met een flinke schep honing.Niet roeren in de pan. Schud het met de pan over en weer.Doe er de wortelen bij ,laat verder garen.Strooi er flink wat vers gesneden bieslook bij.Serveer met aardappelen,vlees en geniet.De aardappelen in de oven met rozemarijn,knoflook en tijm kan je terug vinden in één van mijn columns,uit het archief.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie