Huisjekijken bij | Irmgard

olielamp en stoel collage

gesponsord blogpost

Huisjekijken Bij is onze binnenkijken rubriek die iedere maandagavond en vrijdagmorgen te zien is. Deze vrijdag mogen wij binnenkijken bij Irmgard Frenken-Manders. Irmgard en haar man hebben hun jaren 50 woning aanzienlijk opgeknapt en omgetoverd tot een prachtige, lichte woning met authentieke details. Wij gaan binnenkijken bij Irmgard…

Even voorstellen:

Hallo, ik ben Irmgard en ik woon samen met mijn man, 2 kinderen én onze hond in Zuid-Limburg. Al ruim 5 jaar wonen we met veel plezier in ons huis. De woning dateert uit 1958 en heeft een grote tuin.

Toen de woning destijds te koop stond, zagen wij al bij de 1ste bezichtiging een huis met veel mogelijkheden! De inrichting was weliswaar gedateerd, maar wij konden hier goed doorheen kijken. In 2009 werden we de trotse eigenaars van deze woning. Omdat mijn man heel handig is, hebben we veel zelf kunnen doen. Tevens hebben we de nodige hulp gehad van familie en vrienden. Toen we, na 2 maanden klussen, verhuisden, waren de belangrijkste ruimtes gemoderniseerd en aangepast. In de loop der jaren hebben we nog diverse projecten aangepakt en we zijn meer dan tevreden met het resultaat. Wat niet wegneemt dat we geen woonwensen meer hebben.

hoe het was collage met tekst

Foto oude en nieuwe situatie gang bewerkt

De lambrisering in de gang én de trap hebben we later wit geverfd. De treden van de trap hebben we in houtkleur gelaten. De twee binnendeuren met glas zorgen voor extra (dag) licht, waardoor het ruimtelijke effect nog groter wordt.

Het prachtige, ronde glas-in-lood raam zorgt voor sfeervol licht.

We waren gelijk “verkocht” toen we deze keuken in de showroom zagen van een keukenzaak. Met name de kleur (beton) vonden wij heel apart en stoer. De muren van de keuken waren eerst gebroken wit. Dat was eigenlijk een beetje saai, dus uiteindelijk hebben we ze geverfd in de kleur Doordacht van Histor. Door dat de muren een kleur kregen, kwam de betonkleurige keuken ineens helemaal tot zijn recht!

Foto keuken met tekst bewerkt

In de keuken is nog een sfeerhoekje gecreëerd. Voor de ronde broodplanken met tekst, heb ik een wandbord gemaakt. Het opengeslagen kookboek is door zijn smaakvolle plaatjes ook een mooi decoratie-item geworden in onze keuken.

keuken collage

Close up receptdoek aangepast bewerkt

De woonkamer is onderverdeeld in een zitgedeelte en een eetgedeelte. In de zitkamer zit een erker waar we (ook) de originele glas-in-lood ramen hebben behouden. De grote, robuuste boomstam fungeert als bijzettafel. Het is een overblijfsel van een oude acacia uit onze tuin, dus daarom extra bijzonder als meubelstuk.

1_41_hhfjeigh

Foto eethoek met tekst aangepast bewerkt

De houtkachel is een echte blikvanger in onze woonkamer. Omdat hij schuin in een hoek geplaatst is, kun je hem altijd zien als je in de woonkamer bent. Onze trouwe viervoeter Laika, ligt graag voor de kachel of deze nou aan is of niet……….;)

Woonaccessoires staan geordend in groepjes bij elkaar. Op deze manier creëer je eenheid en rust, maar hou je wel een persoonlijke sfeer.

De slaapkamer is in Long Beach Style ingericht. Het kleurenpalet van zee en strand is vrij rustgevend, dus ideaal om te gebruiken in een slaapkamer.slaapkamer bewerkt

Een goede vriendin heeft deze schelpen geschilderd en ze hebben nu een mooi plekje gekregen. De zee-egel heeft mijn man vorig jaar opgedoken in Kroatië. Dit mooie, natuurlijke souvenir mocht natuurlijk niet ontbreken!

In een bestaande ruimte in de tuin hebben we een multifunctionele ruimte gerealiseerd waar ik workshops in kan organiseren. De cementvloer is nog onbehandeld. Het volgende project is om de vloer te verven in donkergrijze betonverf. De grote zwarte lampen en de lockerkast zijn bij uitstek elementen die zorgen voor een industriële stijl.

Foto workshopruimte zonder tekst aangepast bewerkt

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van onze fotoreportage. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren, op wat voor een manier dan ook!

Foto sfeerhoekje wk aangepast.met tekst bewerkt

Ik heb een vaste baan in de gezondheidszorg en sinds geruime tijd werk ik in mijn vrije tijd als styliste onder de naam: Pure Nuances. Je kunt terecht voor interieur en/of kleuradvies en bij tijd en wijlen organiseer ik workshops op het gebied van interieur en wonen.

kleurenkaart bewerkt

Mochten jullie meer willen weten over mijn werkzaamheden, neem dan gerust een kijkje op mijn website www.purenuances.nl of www.facebook.com/PureNuanceslogo pure nuances

Kleur muur keuken: Doordacht van Histor S3020- R

Kleur muur in de woonkamer: Klank van Histor S3005-R20B

Hartelijke groet,

Irmgard

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie