DIY met Ceciel van der Pas | Pimp je eetkamer stoel

Ceciel, creatieveling in hart en nieren, jongensmama, levensgenieter op Brabantse wijze, sportieveling op hardloopschoenen, enorme natuur- en dierenliefhebber met een grote passie voor mooie foto’s, quotes en muziek! Laat je graag zien hoe je met leuke Do-It-Yourselfs (DIY) je huisje gezellig kan maken. Ceciel haar blogs zijn mooi, overzichtelijk en zeer uitnodigend om aan te beginnen, veel plezier.

Een tijd geleden stonden er twee barokstoelen op mijn vliering te verstoffen. Een beetje vergeten totdat ik genoeg had van mijn eetkamerstoelen. Die barokstoelen kwamen terug in mijn gedachte. Als ik ze zou pimpen zouden ze prachtig staan aan tafel! Dus ik zocht stof uit en ging aan de slag!

Pimp je barokstoel

Dit was de stoel voordat ik hem ging pimpen.

Na de ‘before’ foto te hebben gemaakt moest ik aan de slag! Met een koevoetje werd op een subtiele manier de stof verwijderd. Subtiel want het houtwerk mocht niet beschadigd worden en de stof moest heel blijven! Want de oude stof werd het sjabloon voor de nieuwe. Het gat werd netjes gevuld en met een tacker werd de nieuwe stof bevestigd. Dat klinkt snel, maar het verwijderen van de stof en bijbehorende nietjes (jeetje wat waren dat er veel, er was een echte fanatiekeling mee bezig geweest) was ik toch wel 1,5 uur verder.

Pimp je eetkamerstoel

Linksboven: oude stof verwijderen. Rechtsboven: de zitting is hersteld. Linksonder: de oude stof dient als patroon voor de nieuwe. Rechtsonder: met een tacker wordt de nieuwe stof vastgemaakt.

Nadat de stof overal netjes was vast geniet, wat op sommige plekken echt een uitdaging was, kon het overtollige verwijderd worden met een mesje. Daarna kwam het betere hamerwerk aan de beurt. Mijn kleine ventje zou jaloers zijn geweest op mijn ‘hamertje tik’ ;).

Opknappen van je eetkamerstoel

Links: de nieuwe stof zit er al gedeeltelijk op. Rechtsboven: overtollige stof snij je weg na het tacken. Rechtsonder: De stof hamer je vast.

Na een dag hard werken was dit het resultaat:

Opgeknapte barokstoel

Het eindresultaat!

Ik ben er trots op! Binnenkort deel ik nog meer meubeltjes die ik heb opgeknapt.

Liefs Ceciel.

Ceciel schreef nog meer leuke DIY-blogs voor Huisjekijken. Klik hier voor meer…

P.S. Voor nog meer opknaptips (kringloopliefde zoals het ook wordt genoemd) kun je ook op mijn blog www.badschuim.eu terecht door hier te klikken.
OVER Ceciel van der Pas
Ceciel van der Pas

Ceciel, creatieveling in hart en nieren, jongensmama, levensgenieter op Brabantse wijze, sportieveling op hardloopschoenen, enorme natuur- en dierenliefhebber met een grote passie voor mooie foto’s, quotes en muziek! Laat je graag zien hoe je met leuke Do-It-Yourselfs (DIY) je huisje gezellig kan maken. Zelfmakers die je met maar ook voor kinderen kan maken: Kidsfun! Ceciel is ook blogger van het creatieve lifestyle blog: www.badschuim.eu . Op haar blog vind je nog meer DIY's die je een Happy Feeling geven.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie