Ninneke’s Corner Culinair |Wraps met kip en groenten

MWSnap661-2015-03-03-20_00_45

 Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Wrappen en happen  maar.

Wraps met kip en groenten.

Column worteltjes in honing 008

Lekker

Niet teveel tijd te spenderen in de keuken.Dan ga je maar aan het wrappen.Kan zowel als lunch als diner. Je bereid met groenten naar keuze.Varieer met sausjes loempia saus,currysaus(kerrie)knoflook saus, hot chili saus. Gewoon wat je lekker lijkt.Je kan gaan voor koude vulling of warme vulling.

Wat heb je nodig:

Wraps(zachte tortilla’s)

Kip filet in reepjes

verse champignons

rode paprika

komkommer

wortelen

peultjes

kerstomaatjes(drie kleuren tomaatjes gehalveerd)

pijp ajuin

mais(uit blik)

sojascheuten(taugé)

eventueel look.

peper en zout

cayenne peper

paprika poeder

wat arachideolie

Bereiding.Kruid de kip en wok deze in wat arachideolie, in delen gaar.Zet  even apart.Maak de champignons schoon en snij in plakjes.Wok deze dan ook en voeg dan bij de kip.Maak de wortelen schoon en snij in dunne staafjes of dunne diagonale plakjes.Vervolgens wok je die ook.Alsook de schoongemaakte peultjes.En de paprika in kleine stukjes gesneden.De komkommer,pijp ajuin,sojascheuten kun je zowel wokken alsook gewoon rauw laten.Het valt te bezien of je kiest voor koude vulling of warme vulling.Ik wissel soms af.De kerstomaatjes die doe je er op het laatste gewoon bij.Die kunnen ook zo gehalveerd door de warme vulling.Maak de wraps in de voorverwarmde oven klaar,afzonderlijk verpakt in aluminium folie.een tiental minuten op 18 0 °.Vul met de vulling,eventueel ook nog wat gemengde sla erbij of apart op bord.Doe er een lekker sausje bij.Rol de wrap op en smullen maar.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie