Huisjekijken bij | Leonie

foto 10 bewerkt met lijstVandaag zijn wij te gast bij Leonie den Engelse. Leonie geeft oude meubels een tweede leven door deze te schilderen en/of opnieuw te bekleden. Haar inspiratie haalt zij onder andere uit woonbladen. Woonbladen die zij daarna niet weggooit maar juist weer onderdeel maakt van haar inrichting. Wij gaan huisjekijken bij Leonie…

Ik ben Leonie en woon sinds 5 jaar samen met mijn vriend Ortwin. Voordat we gingen samenwonen ben ik veel kringloopwinkels en rommelmarkten langsgeweest om spulletjes bij elkaar te zoeken en deze op te knappen in de schuur bij mijn ouders.

foto 11 bewerkt met lijst

Woonkamer collage

3 kast bewerkt met lijst

Oude grenen buffetkast geverfd met kalkverf.

Bijna alle meubeltjes zijn tweedehands en hebben een nieuw leven gekregen door een likje verf.

foto 6 bewerkt met lijst

Ik probeer vaak dingen uit in huis. Zo heb ik bijvoorbeeld een stoel gekocht op een marktje en deze geverfd met kalkverf. De stoel is nu heel anders en zit ook nog eens goed!

foto 17 bewerkt met lijst

bloemenvaas bewerkt

foto 5 bewerkt met lijst

Oud stalraampje.

Ik ben dol op de bladen van Jeanne d’Arc Living. In deze bladen kun je veel inspiratie op doen en het staat ook nog eens leuk in je huis.

foto 8 bewerkt met lijst

Als wij visite krijgen zitten we vaak aan de tafel. Vooral de oude klepbank is erg geliefd. De eetkamerstoelen hebben we weg bij een horecaoutlet en deze waren bruin met roze. Deze hebben wij samen bekleed, met meubelstof gestoffeerd  en geverfd met kalkverf.

foto 9 bewerkt met lijst

Tijdschriften kun je weg doen, maar ook leuk opstapelen met een lint eromheen.

mand bewerkt met lijst

Van dit oude verf trappetje heb ik de achterkant afgehaald en vervolgens geverfd met kalkverf. Onder de pootjes heb ik een anti slip matje gedaan en zo dient deze oude trap als leuk meubeltje om spulletjes op te zetten.

foto 7 bewerkt met lijst

Op de tafel staat een ijzeren wijnkoeler. Deze heb ik gepimpt met muurvuller en wat oude schoenpoets. Leuk met een krans er op en wat nep bloemen. Zo heb je voor weinig geld wat leuks voor op tafel.

foto 12 bewerkt met lijst

We blijven steeds veranderen. Zo krijgen we binnenkort nieuwe tafelbladen van oud steigerhout en zijn wij nog op zoek naar leuke eetkamerstoelen.

foto 15 bewerkt met lijst

In de wc een oude kapstok met daarboven mandjes.

foto 14 bewerkt met lijst

foto 13 bewerkt met lijst

Een ijzeren rek met daaromheen Eucalyptus blaadjes en nep roosjes erin. Dit blijft jaren goed omdat het Eucalyptus groen mooi in droogt.

Groeten,

Leonie den Engelse

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie