De theesommelier | zelf ijsthee maken

ijsthee1

Liesbeth vertelt je in haar blogs wat je altijd al graag wilde weten over thee. Vandaag geeft ze een heel leuk en apart recept. Wat een verwennerij op een warme dag!

 


Het is heel makkelijk om zelf ijsthee te maken, als je de goede thee er maar voor gebruikt. Je kan het zoet maken met honing, zoethout of stevia, of voor de echte zoetekauw gewoon suiker. Persoonlijk vind ik het jammer om te zoeten, want als je zelf ijsthee maakt heb je een overheerlijk drankje zonder toevoegingen, dus goed voor de lijn en de gezondheid.

Afbeelding10Ik heb foto´s gemaakt van de Icetea- receptenkaarten die ik klaar heb liggen voor de website. Deze had eigenlijk al lang online moeten zijn, maar ik ben afhankelijk van anderen, dus dit laat nog even op zich wachten.

De thee die ik gebruik is zowel warm als koud een traktatie!

Alle vier de recepten die hieronder worden besproken zijn van deze thee gemaakt en 100% natuurlijk.

Ik wens jullie alvast veel ijsthee genot!

 groet, Elizabeth

www.teamarket.nl

Elizabeth spaart theevrienden, je kunt haar ook vinden op Facebook: http://www.facebook.com/Thee.ambassadrice  Even liken?

Publicatie3

De enige voorbereiding voor de ijsthee, is de ijsblokjes maken. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik gezegend ben met een ijsblokjesmachine, maar de traditionele zakjes uit de supermarkt kunnen het ook prima doen! Even vullen met water en in het vriesvak…

De thee: gebruik ongeveer 150ml voor het trekken van de thee, het ijs geeft ook vocht.

Asian Sun is een zachte groene thee uit midden Azië met een vleugje citroenaroma. De munt heb ik mee laten trekken met de thee waardoor er een heerlijke frisse smaak aan komt. De citroen heb ik een beetje uitgeknepen boven de al afgekoelde thee. Een fantastische dorstlesser.

ijsthee

 

Summerberry is een dieprode thee van zomerfruit, mijn favoriet van deze vier theeën. Bij de supermarkt heb ik los ingevroren fruit(biologisch) in een doosje gekocht. Echt een traktatie om door de thee te roeren en het koelt ook gelijk de thee af omdat het bevroren is. Nadat de thee afgekoeld is doe ik er een beetje honing door.

ijsthee1

Assam Special is een zwarte krachtige thee uit Noord India. Vol aromatisch en donker van kleur. Door de citroen licht de kleur iets op. Zelfs voor personen die niet zo van zwarte thee houden, waaronder ikzelf, is deze thee een verrassing om te drinken.

ijsthee2

Apple Fruits is de verrassing van het jaar. Pure stukjes appel die deze fruitthee een bijzonder fris/zurig karakter geven. Voor kinderen ook lekker om te drinken, maar dan wel gezoet anders zullen zij het te zuur vinden.

ijsthee3

Je kunt Elizabeth vinden op www.teamarket.nl

De Theesommelier nog bewerken

GERELATEERDE ARTIKELEN

4 reacties op “De theesommelier | zelf ijsthee maken

  1. Pinkback: Roy

  2. Pinkback: justin

  3. Pinkback: louis

  4. Pinkback: Bloggerweekoverzicht | Alle Leuke Blogs Van Week 24 Die Je Niet Mocht Missen | Huisjekijken

Geef een reactie