Ninneke’s Corner Culinair | Pittige prei met gepaneerde kalfslapjes en aardappelpuree

Column zoeterig en toch ook niet zoet 140Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Het mag wat pit hebben.

Pittige prei met gepaneerde kalfslapjes en aardappelpuree.

Column zoeterig en toch ook niet zoet 140

Dagelijkse kost

De pot schaft vandaag prei.We geven deze wat pit.We paneren zelf ons kalfsvlees.Dan zijn we verzekerd van mooi mager kwaliteitsvlees.En we draaien ook eens wat anders door de aardappelpuree.

Wat heb je nodig voor de kalfslapjes:

Mooie magere kalfslapjes niet de dik.

Eiwit

peper en zout

Paneermeel

Bereiding.Kruid het kalfsvlees.Haal door het los geklopt eiwit.Vervolgens door het paneermeel.Druk goed aan, schud overtolig paneermeel eraf.Leg op een bord dek af met folie en zet in de koelkast.

Wat heb je nodig voor de prei:

prei stengels

boter

pili pili poeder

cayennepeper

zwarte peper

paprika poeder

room

Bereiding:Maak de prei schoon en snij overlangs in twee.Dan in stukken van een 3 cm.Spoel goed en laat goed uitlekken.Laat boter in grote pot smelten.Stoof de prei hier in zachtjes op zacht vuur. Roer af en toe om.Kruid met redelijk wat pili pili poeder,en een vleugje cayenne poeder,paprika poeder en zwarte peper.Als de prei zacht en gaar is.Doe er wat room bij net voor het opdienen.

Maak een aardappelpuree met in plaats van melk,boter en/of eigeel te gebruiken een potje smeerkaas met gerookte ham erdoor te doen.Lekker hoor.Bak de kalfslapjes in een pan met boter op matig vuur.Serveer met de prei en de smeuïge aardappelpuree.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie