Huisjekijken bij | Helma

Afbeelding1 (2)Huisje Kijken bij is onze binnenkijkrubriek en vandaag zijn we te gast bij Helma. Dat is binnen kijken in een knusse landelijke brocante sfeer. Maar niet alles is wit bij Helma. Hou jij ook zo van brocante, kijk dan snel verder want deze Huisje Kijken bij…staat boordevol foto’s en inspiratie!

We wonen nu zo’n 11 jaar in deze woning in Drenthe. Natuurlijk dromen ook wij van een oud huis met oude details of zoals je hier veel ziet….een mooi boerderijtje. Daar zouden onze brocante spullen nog meer tot hun recht komen. Maar voorlopig zitten we hier goed. Kom maar gauw verder kijken……..!!!!!

HKbij Helma

In de woonkamer hebben we zelf een hele mooie houten café vloer gelegd van Frans eiken. De eettafel is zelf gemaakt van oude vloerdelen. Het formaat hebben we nagemaakt van een Franse tafel. Hij is twee meter lang en maar 75 cm. breed, waardoor hij niet teveel de kamer in komt. We houden van heel veel soorten oude brocante…maar de paspoppen zijn toch wel de grootste passie. Mijn eerste paspop kocht ik in Tongeren. Nu koop ik ook vaak in Frankrijk. Als ik weer een mooier exemplaar vind, gaat er weer een andere weg.

HKbij Helma1

De oude corsetten, daar kan ik bij zwijmelen. Ik heb nu op twee paspoppen antieke jurken zitten…zó mooi ! Ook de victoriaanse laarsjes en schoenen zijn geweldig ! Het verzamelen gaat nog wel even door, denk ik.

HKbij Helma2

Al de witte interieurs…ik vind het prachtig bij anderen, maar het is niets voor ons. Ik hou wel van het contrast van de verschillende kleuren. De regaal hangt boven de oude klepbank bij de eethoek. Wat erop staat wisselt natuurlijk nogal eens. Maar ik vind dit nu wel mooi rustig. De schoenen heb ik gekocht via Marktplaats. Het antieke paard is één van de laatste aanwinsten. Deze is in het echt nog mooier en hij gaat dus ook nooit meer weg. Ons hele huis hangt vol met oude spiegels. Het maakt de ruimte vaak ruimer en ik hou zo van de doorkijkjes die je hierdoor krijgt.

Ik heb een hekel aan apparatuur, dus de TV is verstopt in de linnenkast, mooi uit het zicht. De muur in de woonkamer kreeg de kleur zand, een mengkleur van de bouwmarkt.

HKbij Helma3

De keuken is ook aan verandering toe. En de planning is dan ook dat er dit jaar een andere in komt. Ik wil een leuke landelijke keuken zonder bovenkasten maar wel met mooie regalen en een bordenrek erboven. De deur hebben we vast opgeknapt. Er zit een oude deurknop op en het oude ornament hebben we er laatst opgemaakt. De deur is geverfd met kalkverf van Annie Sloan. De keukenkast was grenen. Er staat allemaal oud servies, vaak beboterd, daar hou ik wel van….

HKbij Helma4

HKbij Helma5

De hal beneden en de overloop zijn helaas niet zo heel groot. Dus ook hier weer een grote oude spiegel. Daaronder een kast die eerst bruin was. Ik heb hem geverfd met verf op waterbasis. Onder de trap een heel oud trapje met daarnaast een groot oud blik. De emaillen kan vond ik in Lille en de kleur past zo mooi bij het trapje. De vloer is nog even een project. De verf (Annie Sloan krijtverf) heb ik al in huis. Nu nog even de klus klaren. Het wordt zo’n soort oude vloer….zwart / witte tegels.

HKbij Helma6

In de hal boven staat een antiek boekenkastje. Ik was de boeken zat, dus ik heb deze aangekleed met leuke spulletjes. Erboven een bruidscadeau (baret brocante in Westerbork). Ervoor een wespentaille paspop uit Lille. Het is echt een petite Francaise. De buste is heel klein en de taille heel smal. Dit is ook zeker een blijvertje…..

HKbij Helma7

Het bed ( Ikea ) was eerst zwart, ik heb het wit gemaakt. Erop kussens met oude slopen. Ik ben gek op oud linnengoed. Aan de bedhemel hangt dan ook een antiek laken met een heel groot monogram erop. Daar kan ik geen genoeg van krijgen. Het kastje was eerst donkerbruin. Dit heb ik wit gemaakt met de kalkverf van Annie Sloan. Boven de kast hangt de TV, maar ook deze heb ik weer weggewerkt met oud linnengoed met monogrammen. In de hoek een oude deur. Er staat een verstelbare paspop voor. De tutu en jurk vond ik via Marktplaats.

Afbeelding1 (26)

 

De logeerkamer is ook niet groot. We hebben onder het schuine gedeelte een kast gebouwd met louvre deuren. Hierdoor heb je lekker veel bergruimte. Hier staat ook een slaapbank ( ikea ) met daarop kussens van oud linnen. Ik heb een hoekje gemaakt met een heel oud Frans tafeltje en bistro stoeltje. Hierop een oud vakkenkastje met oude naaispulletjes. Ondanks dat dit eenkleine kamer is vinden veel mensen dit het gezelligste kamertje. Klein maar fijn zullen we maar zeggen…..

 

HKbij Helma8

De badkamer is wit dus dat is makkelijk om te combineren. Op de badrand wat leuke oude brocante spulletjes. Aan de muur een oude ijzeren kapstok. Handig voor de mandjes en spulletjes. En de haakjes zijn natuurlijk handig om van alles aan te hangen. Het badkamerkastje is gepimpt door middel van een sjabloon ( meegenomen uit een Franse bouwmarkt ).

HKbij Helma9

En dan hebben we nog onze heerlijke tuin met gezellige hoekjes…

HKbij Helma10HKbij Helma11

groet, Helma

Gezien bij Helma:

Helma houdt van oude spiegels en heeft er een aantal in verschillende ruimten hangen. Hiermee maakt ze de ruimte groter en creëert ze doorkijkjes. Wil jij dat ook gaan doen, kies dan zorgvuldig uit op welke plek(ken) je de spiegels hangt. Biedt jouw spiegel straks uitzicht op een rommelig aanrecht...dan zou het zomaar kunnen dat je een tegengesteld effect bereikt. 

De tv is voor veel mensen een doorn in het oog. Helma loste dit op door de tv in de linnenkast te zetten. Op de slaapkamer hangt ze oud linnengoed over de tv om hem weg te werken. Onze redactie verzamelde verschillende foto's met inspiratie om je tv weg te werken. Soms in een kast, soms opgaand in het interieur...wat kies jij?
tv meubels

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Huisjekijken bij | Helma

  1. Pinkback: Blogger Weekoverzicht | Week 18 Alle Leukste Blogs Op Een Rijtje Voor Jou. | Huisjekijken

Geef een reactie