Ninneke’s Corner Culinair |Frozen strawberry daiquiri

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair! Lekker genieten nippend op een heerlijke zomeravond.

Frozen strawberry daiquiri

Frozen strawberry daiquiri  (4)-3

Heerlijk

Beeld je in een zomerse zwoele avond.Buiten in de tuin op het terras.Kaarslicht,de geur van bloemen de zonsondergang. In goed gezelschap en een heerlijk zomerse cocktail.Gemaakt van zoete aardbeien.Een variant op de originele daiquiri.Zalig verfrissend en lekker.Klaar in een wip.

Wat heb je nodig:

witte rum

cognac

verse munt

verse aardbeien

limoen

grenadine(aalbessen siroop)

 halve kop ijsgruis

Handen vol aardbeien 018-3

Lekker met aardbeien

Bereiding. Doe per glas, 6 tot 8 aardbeien in een blender,samen met 15 ml witte rum, 10 ml cognac,scheutje grenadine,en anderhalve soeplepel vers limoensap.Mix dit alles goed fijn.Doe het ijsgruis erbij.Roer om en schenk in voor gekoelde glazen.Zet een aardbei op de glas rand.Serveer met een blaadje verse munt.En geniet nippend van elk teugje summer feeling.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie