Ninneke’s Corner |Tere madeliefjes plukken,oogst een uitnodigende zomerse tafel

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Voel je terug even kind en pluk tere madeliefjes.

Tere madeliefjes plukken,oogst een uitnodigende zomerse tafel

Madeliefjes en duizendschoon A (29)

Zomers getint

Als ik denk aan zomers gedekte tafel,dan denk ik fris wit,zacht geel en een vleugje licht groen.De kleine accenten om je tafel  uitnodigend te maken die vind je in de natuur.Misschien wel in je eigen gazon,net voor je maaien gaat.Voel je terug even kind,blootsvoets op de gazon.Het gras kriebelend tussen je tenen.Madeliefjes plukkend,deze keer gaan we geen ketting madeliefjes knopen.Alhoewel,dat natuurlijk ook wel leuk zou zijn.Zo een snoer madeliefjes rond de servet.Als je echt nog veel tijd hebt of de kinderen helpen een handje dan gaat het wel lukken.Maar het kan ook nog eenvoudiger.Maak kleine ruikertjes van de madelieven.Bind ze op met touw.Zet ze tot nader order.In een glaasje water of kleine vaasjes.Dek je tafel met een wit servies.Leg mooi bestek,haal je mooiste glazen boven.Leg op het bord een servet,leg er een ruikertje madeliefjes op.Of bind slechts enkele madeliefjes op een koffie lepel vast, met lint,koord of een grasspriet.Leg deze lepel dan op het bord.Of pluk het kopje van een madeliefje en leg dit in een lepeltje.Vul de tafel verder aan met glazen of vaasjes met ruikers madeliefjes.Strooi wat kopjes van de madeliefjes over de tafel.En je kan je gasten ontvangen aan een eenvoudige,maar charmante tafel met heel wat landelijke sfeer.Een sfeervolle tafel met een zomer tinteling.Succes gegarandeerd als je een diner plant, een barbecue festijn houd.Een familiefeest,verjaardag of gewoon volop van de zomer wil genieten.Want elke dag zomer is toch een beetje party time.

Madeliefjes en duizendschoon A (3)

Eenvoudig maar landelijk

Madeliefjes en duizendschoon C (1)

Teer lieflijk

Madeliefjes en duizendschoon A (11)

Charmante uitstraling.

Madeliefjes en duizendschoon B (12)

Zomer tinteling

Madeliefjes en duizendschoon B (15)

Just a spoon full of flowers

Madeliefjes en duizendschoon B (3)

Slechts één enkel kopje van een madeliefje

Madeliefjes en duizendschoon A (29)

Summer feeling

Madeliefjes en duizendschoon A (19)

Mooi eenvoudig en toch klasse vol

Madeliefjes en duizendschoon A (24)

Super leuk

Madeliefjes en duizendschoon A (25)

Fris en zomers

Madeliefjes en duizendschoon A (26)

Romantisch

Madeliefjes en duizendschoon A (27)

Opeenstapeling van mooie dingen

Madeliefjes en duizendschoon A (29)

Een lust voor het oog

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie