Ninneke’s Corner Culinair|Broodje met een boodschap

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Geef ons eten ons dagelijks brood,maar dan wel met een kleine lieve boodschap.

Broodje met een boodschap

broodzakje enjoy your meal  (12)

Lekker voor bij de soep of het voorgerecht.

Etentjes organiseren is leuk.Maar als je al beperkt bent in plaats op tafel,vraagt het enige oplossing.Om toch je tafel mooi naar voor te brengen en toch doende ook alles op tafel te brengen,wat BROOD nodig is.Want enkele mandjes gevuld met broodjes zorgt al gauw voor plaatsgebrek.Het heen en weer geven van de mand naar links naar rechts.Zorgt voor een klunzige wave aan tafel tussen genodigden.Met alle gevolgen van dien dat er ook wel al eens een glas sneuvelt met de mand terug te willen wriemelen op tafel.Je kan ook al een broodje voorzien op elk bord.Steek het in een kleine bruin papieren zakje.Zie dat het broodje er een stukje komt uit piepen. Hou daar dus rekening mee als je om zakjes gaat naar de winkel,en anders knip je er een stukje af. Schrijf een boodschap op het zakje.Of de naam van de persoon.ook erg leuk als je veel gasten ontvangt.dan weten ze meteen waar je plek voor ze heb hebt voorzien.Het presenteert leuk en je bent al verlost van het dilemma waar laat ik de broodjes.Voorzie eventueel nog een mand met zulke zakjes met broodjes in,op een bijzet tafel.Wensen ze nog een broodje,dan geef je als gastvrouw ze nog een zakje.Al de ruimte die je bespaart op tafel is goed.Je kan deze open en overzichtelijk laten als je houd van rust en eenvoud.Of je kan deze plaats mooi innemen om een bloemstuk te zetten.Tevens zorgt dit ook voor een mooi effect op tafel.De broodjes zo uitgestald draagt bij aan de tafel decoratie.Je tafel is meteen aangekleed.Eenvoudig,beetje stoer, landelijk en toch ook schattig.Met simpele dingen kan je heel wat leuks en origineel bereiken.Heb je ook soep of/en voorgerecht dat je gaat serveren?Wil je graag er ook een broodje bij geven.Dan is een eenvoudig bruin papieren zakje misschien wel een leuk idee.

broodzakje enjoy your meal  (12)

Plaatsgebrek opgelost,geen volle broodmand op tafel

broodzakje enjoy your meal  (4)-3

Leuk,mooi ,uitnodigend

broodzakje enjoy your meal  (4)-2

Broodje met een boodschap

broodzakje enjoy your meal  (3)-3

Voorzie voor elke gast een zakje met een broodje in

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie