Babyshower voor dummies – Tips & Tricks

Hoi, mijn naam is Ellen en ik blog met veel plezier voor Huisjekijken. Mijn blogs zullen voornamelijk gaan over Kidsstuff en DIY, want sinds de geboorte van mijn kleine man zijn dit wel mijn 2 grootste hobbies. Ik hoop jullie daarnaast een inkijkje te geven in mijn drukke leven (kind, man, baan en ook nog een druk social life) en te kunnen inspireren op DIY gebied. Veel plezier!Een paar jaar geleden hadden we er nog nooit van gehoord, maar het is nu niet meer weg te denken tijdens je zwangerschap. Een babyshower! Oftewel, een gezellige middag met vriendinnen (al dan niet met kids) om lekker in de  watten te worden gelegd. Ik heb er al een aantal georganiseerd en er is er (gelukkig) ook een voor mij georganiseerd. Hieronder wat tips & tricks om een leuke babyshower te organiseren voor je zwangere zus/vriendin/collega….

Bij het eerste kindje kun je heel veel spelletjes doen zoals:

  • geblinddoekt een luier omdoen bij een pop;
  • potjes proeven en raden wat voor smaak het is;
  • een quiz verzinnen met baby vragen, bijvoorbeeld hoeveel drinkt een baby gemiddeld op een dag.

andere opties zijn:

  • het verboden woord (dit is echt het succesnummer bij alle babyshowers die ik georganiseerd heb), bijvoorbeeld baby of kindje. Extra leuk als je bij de start iedereen bijvoorbeeld 2 snoepsleutels geeft, en degene die aan het einde van de babyshower de meeste sleutels heeft verzameld ook een prijs geeft.
  • babyfoto’s raden, een klassieker
  • je kunt heel veel verzinnen, hier een linkje met nog meer inspiratie.

Soms is het ook leuk om die spelletjes gewoon even niet te doen, maar gewoon gezellig te high tea-en of te kletsen. Ook iets knutselen voor en met de zwangere is altijd erg leuk. Je kunt hierbij denken aan het versieren van rompertjes met textielstiften. Het is ook erg leuk om iets te knutselen voor de babykamer, bijvoorbeeld allemaal een klein schilderijtje maken en dit samenvoegen tot een collage. Dit geeft een blijvende herinnering aan deze leuke dag.

Wat ik zelf erg leuk aan mijn babyshower vond is dat iedereen in een fotoboek had geschreven op welke dag ze dachten dat onze kleine spruit geboren zou worden en hoe hij zou gaan heten. Daar kwamen stiekem nog best leuke namen uit, ik ging bijna twijfelen aan onze keuze….. Je kunt dit bijvoorbeeld ook op rompertjes van karton schrijven, samen met een wens voor mama en baby.

Tot slot een laatste tip….organiseer het niet te strak en plan niet teveel. Het belangrijkste is dat het een gezellige middag/avond wordt en dat de zwangere geniet. Met een te strak programma (dus geen stopwatch ernaast) is het toch iets minder relaxed….

Veel succes!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie