Huisje kijken Extra | DIY Schaapje met beentjes van touw

imageHuisjekijken ziet heel veel DIY voorbij komen en sommigen hebben gewoon wat

extra aandacht nodig omdat ze gewoon té leuk zijn. Deze keer een DIY van een schaapje met beentjes van touw. Super leuk en super goedkoop. En wat een schatje!

De werkbeschrijving kregen we van Daniëlle Wesseling, een fanatiek lid van de Huisje Kijken Lifestyle Fangroep op Facebook, waar de trends beginnen.

 

 

 Paastip!

maar nu ook al zó leuk…

 

Nodig:

zelfhardende klei

Water, mesje

Touw

En spulletjes om het schaapje af te werken. ( in dit geval soft pastel krijt)

Je begint met 2 bollen klei voor de onderkant en zijn kopje. De hoogte van het schaapje is 11 cm, de omvang van het onderlijfje 23 cm. Je zorgt er eerst voor dat hij goed kan zitten op de rand van de tafel.image

 Zijn vachtje maak je van dunne rolletjes klei, die je draait tot een drolletje Die druk je dan wat platter op het lijfje.

image

 Zijn neusje is een driehoekje en de oortjes maak je door een bolletje klei te draaien wat je met je wijsvinger, in het midden, wat plat drukt zodat er een randje ontstaat.Voor zijn mondje maak je vanaf zijn neus een streep met je mesje naar onderen.En dan zijwaarts het mondje trekken.

image

De touwbeentjes maak je door een satéprikker horizontaal door het onderlijfje te prikken, en daar dan het touwtje doorheen halen. Aan de onderkant van het touwtje maak je een knoopje  en daarom heen maak je een schoentje. Aan de voorkant maak je een hoefje en die geef je een inkeping met je mesje.

 Zorg ervoor, dat de klei goed in elkaar overvloeit met het lijfje, daar gebruik je je mesje voor, en je vingers.

Ik heb aan de zijkanten van zijn lijfje ook nog twee bolletjes vacht gemaakt, en op zijn achterhoofd ook nog een soort van wollig haar gemaakt. De achterkant moet er natuurlijk ook leuk uit zien.

 Dan de afwerking. Hier heb je natuurlijk de vrije hand in.  Ik wilde hem wel wat landelijk maken, met kleikleurtjes en de hoefjes een camel-bruintintje. Dat is een kwestie van persoonlijke smaak.image

Eindresultaat, na het bewerken met soft pastel krijt, verdund met een beetje water. Kleikleur voor de hoefjes en het gezichtje, het neusje en de ogen donkerbruin.

image

 Veel plezier met het maken van het schaapje. Ook leuk om straks met de Paasdagen neer te zetten.

image

 

Groetjes,

Danielle Wesseling

 

 

 

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie