Ninneke’s Corner Culinair |Heerlijke pasta met kip en appelsien dressing

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

De zomer dat vraagt heerlijke salades.

Heerlijke pasta met kip en appelsiendressing

Pasta salade mezt kip,appelsien en appelsiendressing  (5)

Yammie

Vandaag houden we het op een pasta salade.Makkelijk te bereiden,met onder meer kip,witte asperges,appelsienpartjes en groene boontjes.Op voorhand klaar te maken.Dus handig voor als je ‘s avonds niet veel tijd hebt.Bovendien smaakt het heerlijk.Boordevol vitaminen.

Pasta salade mezt kip,appelsien en appelsiendressing  (3)

Heerlijke maaltijd salade

Wat heb je nodig:

6 kipfilets

500 gr pasta( strikjes)

bussel verse witte asperges

300 gr verse groene boontjes

3 kleuren kerstomaatjes

2 tot 3 appelsienen

pijp ajuin 3 stuks

gemengde sla scheuten

 pijnboompitten

wat arachideolie

peper,zout,paprikapoeder,cayenne peper

appelsien dressing(merk Didden)

Pasta salade mezt kip,appelsien en appelsiendressing  (4)

Nog enkel wat geroosterde pijnboompitten bijvoegen

Bereiding: Kook de pasta gaar en laat uitlekken en afkoelen.Maak de asperges schoon en kook in licht gezouten water voor een 5 a 8 tal minuten,zet vuur af en laat asperges nog verder garen in het heet kookvocht.Giet ze af en laat er koud water over stromen.Zet apart om af te koelen.Maak de boontjes schoon en blancheer ze gaar.Laat ook deze na het afgieten,afkoelen.Snij de kipfilet in kleine reepjes.Kruid goed met de genoemde kruiden.Bak de reepjes kip in delen in pan met arachide olie,rondom goudgeel.Laat weer koelen.Snij van de appelsienen de pel,zodanig dat je geen wit ziet.Maak dan één voor één de partjes los van het tussen vlies,met behulp van een scherp mes.Doe in een zeer grote kom de afgekoelde pasta,de kip en schep door elkaar.Spoel de kerstomaatjes en halveer ze.Schep ze bij de pasta.Snij de boontjes en asperges in kleine stukjes,voeg bij de pasta.Was de pijp ajuin en snij in fijne ringentjes,die je bij het geheel voegt.Doe er gemengde sla scheuten onder.Alsook de appelsien partjes.Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Serveer de pasta salade met appelsien dressing en de pijnboompitten.Lekker als hoofdmaaltijd of als lunch.Lekker met een stuk stokbrood erbij.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie