Ninneke’s Corner Culinair |Garnalen in krokant jasje

scampi's in brickdeeg  A (6)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Lekker dippen en happen,bij de borrel.

Garnalen in krokant jasje

scampi's in brickdeeg  A (6)

Lekker als voorgerecht of als borrelhapje

Dit maak ik vrij regelmatig als ik bezoek ontvang.Doet het altijd goed.als borrelhapje of als voorgerecht.Het is vrij makkelijk te maken,en erg lekker.Als je van garnalen houd tenminste.De garnalen krijgen een krokant jasje van brickdeeg.Omdat je ze frituurt in olie,krijgen ze dat crispy buitenkantje.Serveer er sweet chili saus,loempia saus of hot chili saus bij.

Wat heb je nodig:

Scampi’s(rauwe tijger garnalen)

brickdeeg

saus naar keuze

Bereiding:pel de scampi’s(tijgergarnalen).Verwijder het darmkanaal,door inkeping met mesje over de bolle kant van de garnaal te snijden.Haal darm kanaal er dan uit.Haal het brickdeeg uit het pak.Als het ronde vellen brickdeeg zijn knip je de vellen in vier.Zodat je telkens een driehoek/waaier vorm krijgt.Draai dan telkens in brickdeeg een garnaal.Vouw de zijkanten om naar onder toe.Leg even terzijde afgedekt met papier,dat tussen het brickdeeg steekt.Het brickdeeg droogt heel snel uit.Als de garnalen allemaal hun jasje hebben gekregen.Dan kun je gaan bakken.Frituurpan op 180 °.Hou eerst even het mandje in de hete olie.Leg dan wat garnalen pakketjes in de mand van de frituurpan.Met de opgevouwen zijkanten naar onder.Dompel niet meteen onder!!!!!!!!!.Maar steek voorzichtig eerst een heel klein stukje van de onderkant van het brickdeeg onder.Zodat dit al even zo kan bakken,want anders als je meteen heel de boel onder dompelt.Gaat het brickdeeg zwemmen.En hebben de garnalen hun jas niet langer meer aan.Het bakken is heel kort ook,net genoeg tot de garnalen roze zijn.Hoe langer je bakt,hoe taaier ze worden;Slechts kort bakken geeft een heerlijk malse sappige garnaal.Schep uit in kom met keukenpapier.En bak de volgende,tot ze allemaal gebakken zijn.Serveer in schalen met de saus in aparte kommetjes.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie