BUITEN. | Traktatie #zomer #banaan

MWSnap300 2014-07-18, 13_13_01Een feestje, een afscheidsfeestje, een momentje van bezinning

Het einde van het schooljaar is alweer bijna in zicht. Zes weken lang even geen wekkers, geen druk ochtendverkeer in de badkamer en geen tig keer heen & weer lopen van school naar huis. Maar gewoon alles op z’n tijd en doen wanneer het ons uitkomt. Heerlijk!

Na de vakantie wordt m’n kleinste smurf 4 jaar, al oefent ze nu al goed hoe het is om kleuter te zijn. Met twee voorbeelden boven zich is dat natuurlijk ook een koud kunstje. Morgen is het zover, morgen is haar laatste dag op de peuterzaal en viert ze haar feestje. Een feestje, een afscheidsfeestje voor haar, maar voor mij even een momentje van bezinning. De hele ochtend mag ik haar zien spelen en zingen tussen alle andere peuters. Spannend! Zowel voor haar als voor mij, oeps… Emo-mama! Heerlijk genieten hoor, maar gewoon ook een beetje dubbel. De laatste kiddo die naar school gaat… Kan ik lekker tegen mezelf gaan kletsen haha
Als traktatie kies ik één van de favoriete fruitsoorten van m’n nog drie-jarige meisje, de banaan! Het is zomer, dus kleden we de banaan lekker fleurig aan met een vrolijk strandrokje. Modieus ook!

Zing je eerst even mee?

De grote banaan uit Afrika die danste de hele dag van je bi boe ba ba nanana. En iedereen die het zag zei; hé waar komt die banaan vandaan hé waar gaat ie naar toe? We dansen die banaan achterna van je bie boe ba la loe.
De grote banaan uit Afrika die keek toen heel verwonderd. De mensen zongen bi boe ba Het waren er wel honderd ze dansten naar het warme strand en riepen met z’n allen lang leve het bananen land En trap niet op de kwallen bi boe banana loe.
De grote banaan uit Afrika die danste de hele dag van je bi boe ba ba nanana. En iedereen die het zag zei; hé waar komt die banaan vandaan, hé waar gaat ie naar toe? We dansen die banaan achterna van je bie boe ba la loe.
De grote banaan uit Afrika begon opeens te rennen. Hij wilde naar het water toe om lekker te gaan zwemmen, hij trok zijn gele jasje uit en sprong toen in de golven. daar werd hij door een hoge zee haast helemaal bedolven bi boe banana loe.
Die blote banaan uit Afrika die zwom toen de hele dag, want hij ging terug naar Afrika en iedereen die het zag zei; hé waar zou die banaan heen gaan hé waar gaat ie naar toe? Hij zwemt terug naar Afrika van je bie boe ba la loe.

Wat heb je nodig? 

Bananen (voor 20 bananen van Dole betaalde ik iets meer dan 5 euro)
Crêpepapier (Eén stuk crêpepapier is eigenlijk genoeg, maar zelf heb ik 4 kleurtjes gekocht van 69 cent per stuk)
Gekleurde tape
Watervaste zwarte stift

En nu?

Knip stroken van het crêpepapier, ongeveer 7 cm breed. Knip deze stroken in, maar hou een cm over. Doe het ingeknipte strookje om de banaan en zet vast met de tape. Maak een gezichtje met de stift.

Veel plezier met trakteren!

Sinds kort heb ik ook m’n eigen blog, lees meer blogs op Christelblogtbuiten

~ dit is een bewerking van een eerdere publicatie ~
GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “BUITEN. | Traktatie #zomer #banaan

  1. Pinkback: Travis

  2. Pinkback: arturo

  3. Pinkback: donald

  4. Pinkback: joel

  5. Pinkback: Bloggerweekoverzicht | Alle Leuke Blogs Van Week 24 Die Je Niet Mocht Missen | Huisjekijken

Geef een reactie