Ninneke’s Corner Culiniar |Vleesbrood met paprika,aardappelpuree en witloof

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Verwarm de oven maar al voor op 180 °,doe je kookshort maar al aan,zet de aardappelmand maar al klaar.We duiken de keuken in.

Vleesbrood met paprika,aardappelpuree en witloof.

Fricadelle koek paprika en puree  pikantje witloof B   (3)

Stevige kost

Stevige boerenkost zeggen ze in de volksmond.Geen feest menu,maar dagelijkse kost.Maar daarom niet minder smakelijk.We maken een vleesbrood met stukjes rode paprika in.In België noemen we dat ook fricadelle koek.We maken een aardappelpuree met een twist.We doen er smeerkaas(pikantje-goudkuipje) door.Wat er voor zorgt dat het lekker smeuïg word.Je hoeft de puree niet erg veel meer te kruiden.Want deze krijgt al wat pit door de smeerkaas.Daarbij nog een gestoofd witloof stronkje.En we hebben een goed gevuld bord en een goed verzadigd buikje.

Fricadelle koek paprika en puree  pikantje witloof B   (4)

Yammie

Wat heb je nodig:

800 gr kalfs gehakt

1 rode paprika

paprika poeder

cayenne peper

zwarte peper

1 kg aardappelen

1 a 1.5 goudkuipje pikant(smeerkaas met sambal)

zout

witloof

wat boter

Bereiding:Spoel de paprika schoon.Dep droog en snij in kleine stukjes.Stoof de paprika stukjes wat zacht in wat boter,op middelmatig vuur.Zet dan even opzij.Kruid het gehakt met paprikapoeder cayenne peper en zwarte peper.Doe de stukjes paprika er bij,kneed het geheel tot een bal.Je kan eventueel er nog eidooier en paneermeel aan toevoegen,indien gewenst.Boter een vuurvaste schotel in.Doe het gehakt in de schotel en druk het wat uit tot het de vorm van een brood heeft. Zet in de voorverwarmde oven van 180 ° voor ongeveer 45 a 50 minuten.Schil ondertussen de aardappelen en kook deze gaar.Giet ze af en haal ze door een aardappelzeef.Doe er de smeerkaas bij en een heel klein beetje zout.Proef of het je goedkeuring draagt.Maak het witloof schoon en stoof de stronken in wat boter op zacht vuur gaar.Haal het vleesbrood uit de oven,snij in plakken.Serveer met de puree en het witloof.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie