Ninneke’s Corner | Hello september

Stillevens zomer 2016 Ardennen  A (12)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Tijd voor wat kleine subtiele veranderingen

Hello september

Stillevens zomer 2016 Ardennen  A (3)

Mooi uit de natuur.

We  zijn inmiddels al beland bij september.Jeetje wat zijn juli en augustus voorbij gevlogen.We kunnen de zomer toch al bijna weer voor een jaar gedag wuiven.We schuiven richting herfst toe.Maar september bied ons veel moois uit de natuur.Om kleine subtiele toetsen in ons interieur-exterieur te steken.Om zachtjes vloeiend de overgang van zomer naar herfst te maken.Zo zijn nu de bramen struiken volop in bloei.Hangen er al mooie eikels aan de bomen,die nu nog een hele mooie groene kleur hebben.De hazelaars hangen vol hazelnoten.De witte vlierbloesem heeft nu geruild met de donker gekleurde vlierbessen.De varens staan er fel groen bij.Al deze natuur elementen zorgen in een handomdraai voor een warme cosy setting.Enkele schaaltjes gevuld met wat eikels,enkele bramen.Meer hoeft dat niet te zijn.Of je wil je toch eens lekker creatief uit leven.Maak er dan een bloemstuk mee.Een prachtige center piece voor op tafel.Een krans voor aan de deur te hangen of op de schoorsteenmantel te zetten.Nu de eikels nog zo groen zijn hebben ze ook nog allemaal hun hoedje opstaan.Eens ze bruin zijn en ze vallen van de bomen,vind je meestal eikels zonder dopje.Ze zijn nu eenmaal leuker met hun baret op hun hoofd.Prachtig om je tafelschikking ook al in zo’n klein tintje herfst te steken.Boomstam schijf als onderbord.Tussen de schijf en je bord steek je dan aan de zijkant,wat eikels en bramen.Mooi is het als je ook nog bramen vind die nog niet geheel rijp  zijn.Meestal vind je die aan de struiken waar het zonlicht niet goed bij kan.Dat wil ook gewoonlijk zeggen dat je wat spinnen moet trotseren.Want de bramenstruiken zijn goed bevolkt door deze achtpotige beestjes.Maar verstand op nul en gaan met die banaan.Doe ook tuinhandschoenen aan,de doorntjes zijn ook geneigd te steken.Even een wandeling door het bos bevoorraad met snoeischaar en mandje.Brengt al een duit aan natuur schatten bijeen.

Wat een rondje bos kan opleveren

Stillevens zomer 2016 Ardennen  A (3)

Mooi toch

Stillevens zomer 2016 Ardennen  B (3)

Als tafel aankleding

Stillevens zomer 2016 Ardennen  A (7)

zo decoratief

Stillevens zomer 2016 Ardennen  A (11)

Kleine accenten die het hem doen.

 

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie