Huisjekijken DIY| Stoer Sobere Hoorn DIY met klei…deel 2

IMG_20150414_150236Huisjekijken ziet  veel DIY voorbij komen en sommige hebben gewoon wat extra aandacht nodig omdat ze gewoon te leuk zijn. Deze keer een DIY, Hoorns maken van klei ! Super leuk en goedkoop Stoer Sober look. Deze keer hebben we de werkbeschrijving gekregen van Shannon, ook fanatiek lid van de Huisjekijken Lifestyle Fanpagina op facebook, waar de trends beginnen!

IMG_20150414_181308
De werkwijze van de hoorns verschillen denk ik wel.
Zo heb ik het gedaan:
Ik heb een homp klei gepakt ongeveer de helft van het hele pak.
Kneden tot het een lekker soepel is en een bal van maken. Uiteindelijk een soort worst van maken en in vorm van een hoorn kneden en duwen.
Anderen gebruiken een banaan als mal maar ik heb wel gefoeteld, die van mij zijn niet helemaal hol, alleen de voorkant.
Laten drogen.  En dan de kleuren uitzoeken die je moet hebben.  Bruin, clay kleur, zwart en wit.
Ik smeer eerst clay kleur op de hoorn. Zo en als dat helemaal geverfd is en droog ga ik vanuit de tube met de kwast experimenteren met de donkere kleuren en dan met een spons uitwrijven. Drogwn en dan weer het effect maken zoals op de echte hoorn.
En op het laatst bruine boenwas eroverheen.
Ik  hoop dat het goed en duidelijk is voor jullie…. ;)
Succes!

 ShannonIMG_20150414_150236

OVER Huisjekijken
Huisjekijken

De missie van Huisjekijken is elkaar inspireren op het gebied van woon- en lifestyle. Wij geven onze leden, door middel van deze internetsite en diverse social media, de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. Get Inspired For A Happy Feeling!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie