Ninneke’s Corner Culinair| Pizza met kip

 

Column pizza met kip B (3)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Ren maar al achter een kip aan,we maken vandaag pizza met kip.

Pizza met kip

Column pizza met kip B (3)

Hmm home made

Pizza maken is helemaal niet omslachtig.En al zeker niet als je als pizzabodem Turks brood neemt,dat je overlangs snijd.Geen kneden komt eraan te pas.Bovendien is dit ook heel lekker.Met een beetje voorbereiding,is deze pizza zo klaar.De kip bereid je al voor,enkele uren vooraf.De paprika en ui kun je ook op voorhand snijden.Alsook het smeersel dat eerst op de bodem komt.Op de moment zelf,is het gewoon alles op de bodem laagsgewijs erop en in de oven plaatsen.Op een 15 a 20 minuten is je pizza klaar om aan te snijden.Dan heb je echt wel pizza met kip en niet pizza waar een een kip toevallig eens voorbij gerend is,waar 4 stukjes van haar zij flank zijn gevallen.

Column pizza met kip B (2)

Snijden en aanvallen maar

Wat heb je nodig:

5 a 6 enkele kipfilets in kleine reepjes gesneden.

1 Turks brood

3 potjes zure room(600 ml)

1 stuk parmezaan kaas

5 teentjes knoflook

4 rode uien

3 rode paprika’s

wat pikante olijven

mozzarella kaas

gedroogde oregano

Wat olie of boter(om de kip te bakken)

eventueel rucola sla

Bereiding:Bak de kip reepjes in een pan,met wat olie of boter gaar.Zet opzij en laat afkoelen.Spoel de paprika’s schoon.Snij in kleine blokjes,zet weer opzij.Pel de rode uien,snij in dunne ringen en ook weer terzijde zettend.Rasp het stuk parmezaan met een kaasrasp.Doe in een kom de zure room.Voeg de parmezaankaas erbij.Pers de teentjes knoflook boven de zure room uit.Doe er nog oregano bij.Meng dit alles goed onder elkaar.Snij het Turks brood overlangs open.Bestrijk de broodhelften met het zure room mengsel.Gewoon een dun laagje,dat het goed bedekt is over de bodem.Verdeel er wat rode ui ringen over.Wat stukjes paprika.Doe er goed wat kip over heen.Bedek met wat mozzarella kaas.Snij de olijven wat kleiner.Leg deze ook nog op de pizza en strooi er nog flink wat oregano over heen.Bak in de oven een 10 a 15 minuten in voorverwarmde oven op 180 °.Lekker ook met nog wat rucola sla er bovenop,als de pizza al gebakken is.De rucola niet mee in de oven.

Column pizza met kip B (3)

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook nog vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie