In de Suite | jongenskamer met hangplek voor knuffels

imagesULAA1606Deze keer bekijken we de metamorfose van de kamer van Mees (12). Mees’ kamer veranderde van geel en blauw naar een gezellige beachstyle-sfeer met schouwombouw, krijtwand en een hangplek voor knuffels…

HKbij Mees2

De oude situatie: muren en plafonds geel, deurkozijnen blauw en Pippi-gordijnen!

Tijd voor verandering. En wat een genot om hier aan de slag te gaan. Lekker veel licht; twee ramen en een balkondeur. Een heerlijke ruime muurkast en net als op Fleurs kamer een schouw. Gelukkig had ik bij Fleur al geoefend met de schouwombouw, dus deze moest ook lukken. Geeft de kamer toch net weer iets meer. Lekker plek om te decoreren.

één hele wand is geverfd met schoolbordenverf in de kleur Zwaluw van Histor

pizap.com14014665946091

De vloer heb ik opgeschuurd en opnieuw in de blanke lak gezet. De kozijnen wit geverfd, evenals de deurkozijnen en de deur van de muurkast. De muurkast van lekker veel schappen voorzien, handig voor speelgoed en volgend schooljaar voor zijn schoolboeken. Omdat voor Mees structuur belangrijk is heb ik de muur waarin de muurkast zich bevindt helemaal met krijtverf geverfd zodat hij erop kan tekenen en kan plannen. Schoolbordenverf kun je tegenwoordig in elke hoeveelheid en elke gewenste kleur laten mengen. Ik heb gekozen voor de kleur Zwaluw van Histor.

Van kurken onderzetters maakte ik een mini-prikbord

De lijnen van het planbord zijn erop geverfd, de dagen van de maand en de maanden vult Mees in met krijt. In het rechtervak is plek voor aantekeningen en hangen twee kleine prikbordjes met punaises. Deze zijn heel simpel zelf te maken van kurken onderzetters. Je kunt ze in de gewenste kleur verven en in het planbord plakken.

HKbij Mees3

HKbij Mees4

De meubels zijn, net als in de andere kinderkamers, gemaakt door mijn vader. De twee kasten heeft hij destijds gemaakt voor de babykamer, het interieur van de kasten is steeds aan te passen aan de maten van de kleertjes. Ik vind ze nog steeds mooi en praktisch. Door hun vorm en afmetingen kunnen ze ook gemakkelijk uit elkaar gezet en verplaatst worden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESDe meeste accessoires voor de kinderkamers maak ik zelf en ze wisselen ook regelmatig. De houten opbergkratjes naast de kasten staan op wieltjes, lekker makkelijk met stofzuigen. Wat ik altijd zo vreselijk vind op een kinderkamer is het hele oerwoud aan knuffels op het bed of op een plank. Hartstikke lastig ook met bed opmaken. Omdat Mees nogal gehecht is aan al zijn knuffels en ze met slapen graag in de buurt heeft heb ik de ‘knuffelhangplek’ bedacht; alle knuffels in een mandje aan een katrol! ‘s Morgens wordt het mandje met knuffels naar het plafond gehesen en als Mees naar bed gaat worden ze naar beneden gelaten om op ‘knuffelhoogte’ dicht bij hem in de buurt te zijn.

HKbij Mees

 alle knuffels in een mandje en ….  hijsen maar!

DSC04918De andere drie muren zijn licht gelaten omdat de krijtmuur al zo donker is. Om de kamer toch een beetje een ‘sportieve touch’ te geven heb ik een stukje boven de plint twee dunnen lijntjes getrokken in rood en lichtblauw. Uit de losse hand. Met rode en blauwe accessoires is het een lichte, frisse beachstyle en sportieve kamer geworden waar hij heerlijk kan zitten, relaxen, muziek kan luisteren, computeren en kan plannen.

…op zijn krijtmuur schreef Mees “ik ben een gelukkeling’. Dat zegt genoeg…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

Groet, Sandra

Heb je vragen over de een van de items, kleuren of accessoires die genoemd zijn in deze column? Vraag het me gerust, misschien kan ik je helpen. Ik ben ook te vinden op Facebook en op Blogger http://debaronesvandepastoorvranckenlaan.blogspot.nl/

 

 

 

 

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie