Dit is de passie van | Karin

pizap.com14026726017221-001

gesponsord blogpost

In de rubriek Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! In haar eigen atelier op zolder maakt Karin Lamers hele leuke producten van stof en fournituren. Boxkleden, kussen, vlaggenlijntjes, kroontjes en nog veel meer leuks! Huisjekijken is op bezoek bij ‘Handmade by Catootje’. Dit is de passie van Karin …

Ik ben Karin Lamers-Martens, ben getrouwd met Mark en samen hebben we 2 zonen Jeroen en Luuk. Met onze Beagle genaamd Mix wonen we in Belfeld (Lb). In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als ziekenverzorgende bij een grote zorginstelling. Daarnaast ben ik aardig wat uurtjes te vinden in mijn atelier op zolder. Sinds 2012 heb ik mijn eigen bedrijfje ‘Handmade by Catootje’.

wetransfer-d18b3a

Handmade by Catootje maakt allerlei leuke producten van stof en fournituren. Alles wordt in mijn eigen atelier op zolder vervaardigd. Ik ben altijd al graag met vanalles bezig:  tuinieren, haken, borduren, meubels verven, brocante (vooral oude naaispulletjes) en vooral bezig zijn in mijn atelier.

Als ik aan het freubelen ben in mijn atelier geef ik me er 100 % voor en kan ik mijn hoofd lekker “leeg” maken.

Als ik ergens aan het winkelen ben of op een markt ben kan ik ook geen stoffen of fournituren winkel/kraam voorbij lopen en zijn er altijd wel leuke stofjes of fournituren die aan mijn vingers blijven plakken. Vaak heb ik dan al in mijn hoofd zitten wat ik ervan ga maken.

13 juni 005

Ik ben al jaren te vinden achter de naaimachine. Nadat ik niet meer zoveel kleding voor mezelf maakte ben ik me bezig gaan houden met kussens en slingers voor collega’s etc. Toen in onze familie weer een baby werd geboren, heb ik hier een rugzakje met naam voor gemaakt met in mijn achterhoofd dat ze dat mee kunnen nemen als ze naar opa en oma gaan. Ik heb dat cadeau gegeven tijdens een familiedag. Iedereen was hier erg enthousiast over en ik kreeg zelfs al bestellingen. Dit zette me aan het denken en zo werd ‘Handmade by Catootje’ geboren.

wetransfer-d18b3a1

‘Handmade by Catootje’ is vernoemd naar mijn Oma Cato. Zij was ook meestal aan het handwerken en zorgde ervoor dat ik ook de passie kreeg voor handwerken. Ik weet zeker dat oma heel trots geweest zou zijn als ze dit nog mee had mogen maken en vooral de producten had kunnen keuren.

Zelf ben ik niet snel tevreden. Het moet helemaal perfect zijn.

Dit is ook iets wat ik vaak terug hoor van mijn klanten. Ze zijn super tevreden. Dit versterkt ook de passie tijdens het vervaardigen van de producten. Diverse klanten komen ook meerdere keren terug  en dat zegt genoeg lijkt me.

wetransfer-d18b3a2

‘Handmade by Catootje’ is vooral gericht op baby’s en kinderen. Eigen ideeën van klanten vind ik ook super leuk om mee aan de slag te gaan. Zo ook toen een klant me vroeg of ik een kussen kon maken aan de hand van een geboortekaartje. Mijn vingers jeukten om hier aan te beginnen maar eerst moesten nog andere bestellingen klaar gemaakt worden. Inmiddels heb ik al diverse kussens gemaakt, waarbij ik soms diverse handwerktechnieken in 1 kussen verwerk.

wetransfer-d18b3a3

Zoals al vermeld, werk ik ook nog als ziekenverzorgende en soms neem ik wel eens iets wat ik gemaakt heb mee naar een cliënte van me. Mevrouw is ruim 90 jaar en zelf ook altijd een secure handwerkster geweest. Ze vindt het erg leuk als ik iets meeneem of haar een foto laat zien. Meestal vraagt ze al meteen bij binnenkomst met welk project ik bezig ben. Ze geeft vaak aan dat ik de prijzen omhoog moet zetten, maar ach,  ik maak het graag en wil ook niet dat het te duur wordt.

wetransfer-d18b3a4

Ook erg leuk is het om klanten te ontvangen die in blijde verwachting zijn. Heel speciaal om al te mogen weten of het een jongetje of een meisje wordt en ik mag dan natuurlijk al de naam weten. Er wordt dan vaak van alles besteld;  boxzakken, boxkleden, slingers voorzien van naam, lakentjes etc.

wetransfer-d18b3a5

Ik streef ernaar om ieder artikel uniek te houden dus er zal bijna niets hetzelfde zijn, tenzij iemand hier specifiek naar vraagt.

Ik hoop dat ik dit nog vele jaren mag blijven doen en wie weet wat de toekomst nog brengt!

Heel veel groetjes vanuit mijn atelier,
Karin | Handmade by Catootje
www.handmadebycatootje.nl
Handmade by Catootje is ook te vinden op Facebook en Pinterest
13 juni 015

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Dit is de passie van | Karin

Geef een reactie