Ninneke’s Corner | Tafel aankleding met seizoensgroenten en fruit

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-6Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Seizoensgroenten en fruit op tafel,maar dan net even anders als verwacht.

Tafel aankleding met seizoensgroenten en fruit

column-tafel-aankleding-met-seizoensgroenten-en-fruit-9

Mooi van kleur

Groenten zijn niet allen lekker,ze ogen ook mooi.Hebben leuke vormen,prachtige kleuren. Uitstekend om ook je tafel mee aan te kleden voor een diner.Elk seizoen heeft zo een rijk aanbod.Pompoenen en courgettes zijn nu op z’n best.Als je zelf deze heerlijke groenten teelt.Dan heb je het voordeel ook de prachtige bloemen ervan te hebben.Zoals de fleur de courgettes.Die je trouwens ook mag eten.Heerlijk zijn met vis in gestoomd.Nu zetten we ze in een geheel andere kijker.We decoreren ons bord er mee.Alsook met een pompoen,een rode paprika,een appel en een peer.Telkens weer een beetje anders.De fleur de courgette die steken we bij het servet.Het ziet er leuk uitnodigend uit.Op de pompoen staat een boodschap gekerfd.Dat doe je met een speciaal mesje voor pompoenen.Te verkrijgen bij de uitgebreide hobbywinkel.Op een blozend rode appel heb ik dezelfde techniek toe gepast.Goed ingewreven met citroensap,zodat de letters mooi hun witte kleur behouden en niet bruin uitslaan.De dieprode paprika die heeft een etiket gekregen,die als een vlag aan de mast hangt.Met behulp van IJzerendraad,is het zo gefikst.De peer heb ik gewoon sober gehouden,voor een iets strakkere setting.Mocht je veel tijd hebben kan je ook een deksel van de pompoen snijden,uithollen en de soep er zo in serveren.Kerf wel eerst de boodschap op de buitenzijde.Dat gaat makkelijker.Van verspilling is geen sprake,alles kan je nog degusteren of verwerken,behalve dan de fleur de courgette dan.Die verwelkt na een dag al.Van de pompoen maak je nog soep of een stoofpotje.Heb je die al uitgehold dan kon je het vruchtvlees al bij in je soep doen.De appel geef je mee als traktatie voor je gasten of verwerk je in een cake.De paprika kan je ook alle kanten nog mee uit,alsook met de peer.Heb je zelf geen groentetuin met courgettes,om aan de bloemen te geraken?Je kent misschien iemand die deze wel heeft staan,mits betaling of zelfs wat anders lekker in de ruil te geven,geraak je er wel aan.Woon je in de buurt van een tuin en landbouwschool,ga daar even langs en durf te vragen.Zelf heb ik ook geen moes en groentuin.Maar ik heb wel uiterst lieve buren, waarvan ik heel wat krijg.

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-4

Mooi van contrast het hagel witte en het in het oog springende rood

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-5

Je kan er een naam op kerven of een boodschap

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-9

Landelijk romantisch

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-3

Enjoy

column-tafel-aankleding-met-seizoensgroenten-en-fruit-6

Gezellig tafelen met warme kleuren

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-14

Met een duidelijke boodschap.

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-15

Rood en groen

column-tafel-aankleding-met-seizoensgroenten-en-fruit-3

Landelijk sfeervol

column-tafel-aankleding-met-seizoensgroenten-en-fruit-4

Met boodschap in de lucht ,als een vlag

column-tafel-aankleding-met-seizoensgroenten-en-fruit-8

Mooi met het koolblad servies

column-tafel-aankleding-met-seizoensgroenten-en-fruit-9

Tasteful

column-tafel-aankleding-met-seizoensgroenten-en-fruit-11

Warme kleuren

fleur-de-courgettes-b-3

Fleurig

fleur-de-courgettes-b-5

Wat je al niet doen kan met een fleur de courgettes

 

column-tafel-aankleding-met-seizoens-groenten-en-fruit-a-6

Strak modern stoer

 

We hebben onze vitaminen even fraai doen uitkomen,alvorens we ze gaan verorberen.Onder het mom het oog wil ook wat,nu gaan we soep maken en onze smaak papillen wat te genieten geven.

fleur-de-courgettes-c-2

Stilleven van de courgetten met de bloem nog aan

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie