Ninneke’s Corner Culinair |curry soep met tijger garnalen

 column currysoep met scampi's A  (1)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Er zwemt wat in mijn soep.

Curry soep met tijger garnalen.

column currysoep met scampi's  B (3)

Hmmm

Ik ben een soep mens.Het maakt niet uit of het nu zomer of winter is.Soep smaakt mij altijd.Als lunch,voorgerecht of tussendoor als er een hongertje komt opsteken.Dit is eerder een lichte soep.Goed verteerbaar en vol van smaak.Je kan variëren met de groenten die je erbij doet.Je vlees erbij doet in plaats van garnalen of vis.De basis is kippenbouillon en kokosmelk.

column currysoep met scampi's C  (2)

Curry soep

Wat heb je nodig:

1,200 ml kippenbouillon

800 ml kokosmelk

4 a 5 eetlepels sojasaus

6 eetlepels vers limoensap

1 grote rode paprika

250 gr verse champignons

verse knoflook 6 teentjes plus 2 extra

1 eetlepel groene curry pasta

1 eetlepel curry poeder ( kerrie)

4 groene smalle groene Spaanse pepertjes

een 30 tal rauwe tijgergarnalen(scampi’s)

wat arachideolie

wat boter

cayenne peper

paprika poeder

zwarte peper

verse koriander

column currysoep met scampi's A  (1)

Zo lekker.

Bereiding:Pel de garnalen en verwijder het darm kanaal.Zet even terug afgedekt in de koelkast.Maak de champignons schoon en snij deze in plakjes.Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes.Spoel de pepertjes,dep ze droog.Snij overlangs en verwijder de zaadlijst met de zaadjes.snij dan de pepertjes in fijne reepjes.Pel al 6 teentjes knoflook.Doe wat boter in een pan,stoof de stukjes paprika even.Voeg de champignonplakjes erbij en de groene peper.Laat even weer mee stoven.Pers de knoflook erbij en laat enkele telen weer mee goed warmen.Niet te lang anders word de knoflook bitter van smaak.Voeg dan de curry pasta en curry  poeder erbij aan toe.Laat goed mee doorwarmen,onder voortdurend roeren.Dat de curry zijn aroma goed vrij geeft.Doe dan de kippenbouillon erbij,alsook de kokosmelk.De sojasaus en het vers limoensap.Laat op zacht vuurtje verder doorwarmen.Pel de overige 2 teentjes knoflook.Was de verse koriander,laat uitlekken in vergiet.Dep deze droog tussen schone vaatdoek.Knip de blaadjes van de koriander.Doe deze in een grote brede kop.Knip de blaadjes wat fijn. Of hak deze op een grote houten snijplank.Doe in een pan wat arachideolie.Laat goed heet worden.Bak de tijger garnalen kort roze.Kruid met cayenne peper,paprika poeder en zwarte peper.Als de scampi’s bijna klaar zijn,pers je ook de knoflook erbij.Goed roeren tijdens het bakken/wokken.Als ze gaar zijn,zet de pan van het vuur.Rijg op een satéstokje telkens een zestal garnalen.Schenk de soep uit in kom,geef er de scampi’s bij .strooi er wat verse koriander over en geniet.Doe je er kip bij in plaats van de garnalen.Bak de kip dan helemaal in het begin,voor je de groenten toevoegt in de pan.Dit mag al mee in de soep.De tijger garnalen geef je er op het laatste bij,anders worden het rubberachtige taaie beestjes.

Ook lekker met mais,peultjes en sojascheuten(taugé)

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie