Ninneke’s Corner | No photoshop

 

eekhoorns-te-bahama-beach-a-41Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Even met wat bewijzen boven tafel komen.

No photoshop

eekhoorns-te-bahama-beach-a-5

Eekhoorn te Bahama beach

Nu mag ik wel 100 keren zeggen dat de foto’s met de eekhoorns geen photoshop zijn.Toch geloven ze me niet.Ik krijg ook de meest gekste dingen te horen.Of ik die eekhoorns verdoof?Ja,echt wel ik loop achter de eekhoorns aan,ook walsend rond de bomen,de kruin in klauterend.Heb je al eens een eekhoorn zien rennen?Nou ik ben niet bepaald superwoman hoor.Ik ga ook al evenmin hoog scoren op de olympische spelen bij atletiek.Stel dat je nu toch één te pakken zou krijgen.Denk dat die behoorlijk aan het bijten gaat.Oké sommige die komen ook op mijn schoot vanzelf zitten.Maar ze gaan vastnemen hoort daar niet bij.Ik laat die gewoon doen.Die nemen nootjes uit mijn hand.Maar ga ze niet aaien of zo.En nee het zijn ook geen opgezette eekhoorns,waarvan ik de pootjes ga plooien en het hoofdje in de juiste richting draai.Ook niet een één op afstand te besturen pluimstaart.Het zijn echte eekhoorns die vertoeven in mijn tuin.Ik plak die nadien ook niet op een photoshop afbeelding.Wat je ziet op mijn foto’s is dus echt.Een ware achtergrond en ondergrond,waar ik props opzet.Deze vul ik met lekker voor ze.Die komen vanzelf waar ik ze hebben wil.Omdat ik het toch maar eens van de baan wil hebben,dat het geen photoshop is,laat ik nu aan de hand van foto’s zien,hoe ik te werk ga.Ik maak een decor setting,met een canvas doek als achtergrond(meestal een tuin poster,omdat die dan tegen regen bestand is)Dan zorg ik voor een bijpassende ondergrond.Met deze serie is dat het strand,bestaande uit een plastic zak leggend.Daarop komt wit zand,dat ik wat vlak verdeel,voor de tuin canvas.Op de ondergrond zet ik dan props,die ik koop bij de kringloopwinkel,rommelmarkt of gekregen heb.Dan doe ik nootjes in het attribuut. Ik installeer me met fototoestel op een vouwstoel.Een twee meter en half a drie meter van de setting.Dan is het gewoon afwachten.Komen doen ze telkens,als het iets nieuws is zijn ze eerst voorzichtig.Maar eens ze het kennen,is het een constant over en weer rennen met de nootjes.Om ze te gaan verstoppen,maar ze blijven ook gewoon heel lang zitten in hun decor.Ik maak dan de foto’s en crop nadien zo bij,alsof ze op een strand zitten.Meer is het niet.Ik bewerk de foto’s wel wat bij in lightroom.Het rechtzetten,de belichting,witbalans,schaduw en dat soort zaken.Ik voorzie ze van mijn watermerk.Post dan de foto’s.Dan komen er wel eens commentaren dat het photoshop is.Eerlijk gezegd kan ik dat nu niet goed verdragen sé,omdat ik daar dan te ijdel in ben en te trots,dat ik zoiets verwezenlijken kan,zonder photoshop.Ik neem wel aan dat het moeilijk te geloven is,toch is het de waarheid.Dus bij deze de harde bewijzen,de opbouw.

En dan kunnen we beginnen met fotograferen.Waarvan hier dan wat foto’s.

eekhoorns-te-bahama-beach-a-1

Yes let’s go to the beach

eekhoorns-te-bahama-beach-a-5

Ola ik heb een lek in het ruim

eekhoorns-te-bahama-beach-a-6

Heerlijk eindelijk 14 dagen vakantie

eekhoorns-te-bahama-beach-a-9

Waar heb ik nu mijn parasol gelaten?

eekhoorns-te-bahama-beach-a-13

Zelfs het roodborstje kwam even kijken

eekhoorns-te-bahama-beach-a-15

Mijnheertje gaai

eekhoorns-te-bahama-beach-a-25

Laat de zonsondergang nu maar komen.

eekhoorns-te-bahama-beach-a-28

Zon,zee ,strand

eekhoorns-te-bahama-beach-a-29

Had ik nu maar mijn surfplank meegenomen.

eekhoorns-te-bahama-beach-a-32

Gestrand op een onbewoond eiland

eekhoorns-te-bahama-beach-a-33

Ooh lekker pinda’s in het ruim

eekhoorns-te-bahama-beach-a-36

Even wat knabbelen

eekhoorns-te-bahama-beach-a-40

The Californië way met de cabrio op het strand

eekhoorns-te-bahama-beach-a-41

The good life

eekhoorns-te-bahama-beach-b-1

Kapers op de kust

eekhoorns-te-bahama-beach-e-2

Hier kan ik wel aan wennen.

eekhoorns-te-bahama-beach-g-2

Hier word ik zeker 100 jaar

poesjes-2016-a-1

Zelfs de poesjes vonden het fijn vertoeven op het strand

poesjes-2016-a-6

Een dagje spelen op het strand

poesjes-2016-a-7

Lekker luieren in de zon

poesjes-2016-a-9

Jump

poesjes-2016-a-10

Zijn er geen roeispanen bij?

poesjes-2016-a-13

Let’s have some fun

poesjes-2016-289

Partijtje stoeien

Zo nu hoop ik dat het nu van de baan is en voor iedereen duidelijk is dat het geen photoshop is.Als er nu nog iemand durft te beweren dat het getrukeerd is,met photoshop of eender welk ander programma,ga ik heel hard grommen.Ha ha,dan duw ik de bewijzen nog eens tevoorschijn.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie