Ninneke’s Corner | Pompoensoep

column-pompoensoep-b-2Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Ze zijn er weer fel oranje gekleurd,tijd om ze de pot in de draaien,we maken er een soepje van.

Pompoensoep

column-pompoensoep-b-3

Yammie

Uitnodigend liggen ze in de groenten afdeling bij de supermarkt of bij de plaatselijke groenteboer.Fel oranje als de ondergaande zon,maar toch typisch meer een herfst groente.Wie maakt er nu niet elk seizoen weer  pompoensoep?Het is toch iets dat elke keer wederkeert.Maar het is dan ook wel een smaakvolle soep.En omdat drie maal scheepsrecht is,kiezen we voor drie fel oranje ingrediënten.Pompoen,daarbij nog wat wortelen,en …. ja appelsien dat weer net even een ander smaakje erbij geeft.Maar heb je dat toch liever niet,dan hou je dit gewoon achterwege.

column-pompoensoep-b-7

Seizoensgebonden

Wat heb je nodig:

Een middelgrote pompoen

6 wortelen

1 appelsien

2 uien

wat boter

3 liter rundbouillon

zwarte peper

zout

cayennepeper

column-pompoensoep-b-2

Hmmm

Bereiding:Snij de pompoen in twee.Verwijder pitten.Snij in parten.Haal de schil eraf,snij in kleine stukken,zet even opzij.Schraap de wortelen.Snij in plakjes,zet ook terzijde.Pel de ui en versnipper deze in kleine stukjes.Pers de appelsien uit.Doe in een grote kookpot wat boter.Zet op middelmatig vuur.Stoof hierin de ui even wat aan.Doe de wortelplakjes en stukken pompoen erbij.Laat op zacht vuur even goed stoven,zodat de smaken goed vrijkomen.Giet dan de bouillon erbij en het appelsiensap.Kruid met peper,zout en cayennepeper.Laat een 20 a 25 minuten pruttelen op een middelmatig vuur.Mix de soep fijn met een staafmixer.Serveer als vooraf voor een diner of als lunch met wat brood er dan bij.Ook lekker met bladerdeeg koekje met wat maanzaad erop.Snij uit bladerdeeg de vorm uit van kleine pompoentjes.Smeer in met wat los geklopt eidooier,met een heel klein beetje water.strooi er maanzaad over.Bak het bladerdeeg af in de oven.Geef het dan bij de soep.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie