Kei Gemakkelijk | wastonnen #DIY

20160216_120030_HDRJe geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Vandaag laat Huisjekijken zien hoe je van de vuilnisbakken van IKea heel simpel een paar superhandige wastonnen maakt. En niemand die zich meer vergist, want bont bij bont en wit bij wit!knodd-ton-met-deksel-wit__07937_PE084662_S4Wat heb je nodig?

– twee vuilnisemmers van Ikea type KNODD met deksel

– per emmer vier zwenkwieltjes (ook via Ikea) per set van 4

– boormachiene met ijzerboortje

– boutjes met ringetjes om de wieltjes te bevestigen

– interieurstickers of plakletters ‘witte was’ en  ‘bonte was’

 

 

 

 

Zet eerst de vuilnisemmers in elkaar volgens de instructies van Ikea. De handgrepen moet je er namelijk zelf even opschroeven. Daarna zet je de emmer op z’n kop en bepaal je waar de gaten voor de wieltjes moeten komen. Daarvoor zet je de wieltjes er even op en teken je de gaatjes af. Met een ijzerboortje met de dikte van de boutjes boor je door de bodem van de emmer.

20160216_120110_HDR

Zet de wieltjes vast met de boutjes. Als de boutjes aan de binnenkant iets uitsteken, zet ze dan met een rond dopje vast zodat je wasgoed niet beschadigt. Je kunt ze ook even rondom van een flinke dot kit voorzien. Goed laten drogen!

20160216_120041_HDROp het deksel bepaal je de plek van de letters. De letters zullen ‘recht’ geleverd worden. Knip ze los om te rond, dus met de vorm van het deksel mee te kunnen plakken. Wrijf netjes af en voilà!

20160216_120146_HDRTip: het handige van deze Ikea emmers is het speciale haakje aan de binnenkant van het deksel. Hiermee hang je het deksel aan de rand van de emmer. Je wastonnen kunnen dan af en toe ‘luchten’…

Twee mooie verrijdbare wastonnen. Iedereen kan nu de was zelf mooi sorteren!

20160216_120030_HDRSucces!

Huisjekijken Redactie

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie