Ninneke’s Corner Culinair | Wafeltjes met chocoladestukjes

column-wafeltjes-met-chocolade-stukjes-b-1Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Het word smikkelen,met die chocolade stipjes erin.

Wafeltjes met chocolade stukjes

column-wafeltjes-met-chocolade-stukjes-b-4

Hmmm lekker

In plaats van een laagje chocolade over de wafels te doen.Doe ik stukjes chocolade in de wafels zelf.Wel bak vaste chocolade parels gebruiken.Zodat de chocolade niet zo weg smelt.Wafeltjes met spikkeltjes,maar wel erg lekkere spikkeltjes.Om van te blijven smikkelen.Heerlijk bij de koffie of thee.Leuk om de kinderen ook mee te laten helpen.

column-wafeltjes-met-chocolade-stukjes-a-1

Gespikkeld

Wat heb je nodig:

375 gr boter

420 gr fijne griessuiker

6 eieren

30 gr vanille suiker

750 gr bloem

chocolade parels ( bak vaste ) hoeveelheid naar keuze en op zicht.

column-wafeltjes-met-chocolade-stukjes-b-1

Je kan ze een aantal dagen goed bewaren,in goed afgesloten doos of blikken trommel.

Bereiding;Doe boter,suiker,eieren en vanille suiker in grote mengkom.Mix het met elektrische klopper goed.Voeg de bloem eraan toe,meng de bloem er door met lepel.Mix het dan nog eens goed door met de elektrische klopper.Spatel er dan de chocolade parels onder.Bak dan de wafeltjes in goed heet wafelijzer.Laat ze afkoelen op taartrooster.Bewaar ze in glazen pot, plastic voorraaddoos of blikken koeken trommel.Lang zul je ze niet bewaren,ze gaan er goed vandoor door de kiezen.Smakelijk.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie