Briezietje | Aan de slag met grijs…

brigitte bokaalIn het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam.

Oktoberkriebels, je kent het wel, de avond valt vroeg, dwz vroeg donker, de kaarsjes aan, lekker op de bank met n dekentje, en overdag als je vrij bent word je overvallen door een inspiratiespurt die je echt die dag nog even moet uitvoeren…
Zo was ook ik een paar dagen vrij, en heb ik al een tijdje in mijn hoofd dat ik nog grijze verf heb staan(muurverf).
De kast in de woonkeuken staat me steeds aan te kijken van..nou? kom maar met je kwast!

Ook de luikjes voor de ramen in de woonkamer riepen mij…. Edwin had net de kozijnen ombergrijs geschilderd (die stonden nog steeds  in de grondverf) en waren nog maar net droog (ik kon bijna niet wachten)
Eerst de luikjes dan maar….. verf mengen in de kleur die ik mooi vond en aan de slag, toen ze droog waren ingewreven met koffiepads en uitgeboend.
Ze zijn precies geworden hoe ik ze bedoelde! Erg blij mee. Ze hebben een oud verweerd uiterlijk gekregen.

20141107_192900

( luikjes hebben al overal en nergens voor gediend, nu al weer een tijdje voor het raam)

Toen ik door de kamer liep, stoorde ik me aan de nog steeds witte tafelpoten onder de salontafel, dus hup de tafel op zijn kop en leve de grijstinten! De tafel is nu matching met de rest van het interieur.

20141105_124758

de 120 jaar oude kast wordt van wit naar oudgrijs bewerkt…                                                     

Toen moest de kast er aan geloven, de oude kast die al 120 jaar in de familie is, heeft al vele kleuren gehad, en ja hoor , hoe grijzer hij werd, hoe mooier ik het ging vinden. Nog afwerken met koffiepads en uitboenen.

Wat een rust nu in de keuken met deze kleur!

Moet alleen nog ergens was of wax gaan halen om hem te beschermen, maar dat komt nog. Ik twijfel tussen doodgewone bijenwas of wax van Annie Sloan.

20141107_191359

                                    

Nu ik dan toch bezig was ( en natuurlijk de laptop aan heb staan, en ondertussen Huisje Kijken foto’s en binnen kijken aan het bekijken was)  kreeg ik nog meer inspiratie. Weg met al dat wit! Lampen voetjes, lampenkapjes, deze moesten er aan geloven….grijs dus!

Grijze muurverf, koffiepads, muurvuller en/of tegellijm, je maakt er de mooiste creaties mee

   20141128_175202_edited

Ik had nog een glazen bokaal staan met een barst erin. En muurvuller had ik ook, dus dat is nu een mooie “pot” geworden voor op de vensterbank. En dat pannekoeken bord, dat in de kast ligt en toch niet daarvoor gebruikt word, daar heb ik er meerdere van dus die kan ook in de tegellijm en daarna afgewerkt worden met muurvuller en verf, en dan ook met koffiepads insmeren voor het verweerde effect.Ik kon bijna niet ophouden maar ik kwam tijd te kort, Ik zeg altijd : ik heb eigenlijk geen tijd om te gaan werken, ik heb het veel te druk, maar dat herkennen jullie vast en zeker.

20141005_164131

Het liefst ben ik de hele dag met interieur bezig of met veranderen en of bewerken van spullen/meubels die ik beu ben. En dan het liefst hobbie ik met zo weinig mogelijk gekochte spullen, dus eigenlijk zoek ik dan in de verfspullen of houtresten wat ik nog in huis heb, dat vind ik persoonlijk het leukste. Nu had ik nog verschillende kleuren grijze muurverf staan van onze eigen muren, die meng ik dan zo totdat ik tevreden ben over de kleur die ik op dat moment nodig heb. Jammer genoeg zijn ze nu bijna op en ik ben nog lang niet klaar, maar goed. 20141128_191850

Zo heb ik nog een grijs dekbedovertrek in elkaar genaaid van grijze kant-en klaargordijnen die ik nog had liggen, om ook de slaapkamer beetje bij beetje te restylen, Een witte sprei geverfd en het bed doet ook weer mee, ik wil alleen nog wat leuke kussens erop, maar dat komt wel. Ook de witte lampenkapjes van Ikea zijn nu grijs ( ook met grijze muurverf ).

Nu eerst de kerst tijd in, ik heb er zin in, jullie ook? Mijn dozen staan al klaar in de garage om uitgepakt te worden….. Ik kijk al uit naar jullie foto’s om nieuwe ideeën op te doen….

Lieve groet, Brigitte

 

 

 

 

 

 

 

 

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

7 reacties op “Briezietje | Aan de slag met grijs…

    • Hoi, Ik gebruik gewoon gebruikte pads hoor, ik heb zon afvalemmertje op mn werkblad staan waar ze ingaan…en dan haal ik ze eruit, hahaha. dan zijn ze idd nog vochtig, en tijdens het wrijven/boenen gaan ze kapot en wrijf je met je handen verder, maar op de kast heb ik de pads opgelost in wat water(de koffie dus) en dan steeds met een oude doek dopen n het papje en dan wrijven zeg maar….je kunt meteen het te veel weghalen of juist dikker boenen…

Geef een reactie