Art de la Fleur | Hoe maak je een Dadelkrans

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz10645194_764599376941444_8777292253134158441_nAngelique laat je wekelijks van haar prachtigste bloem- en groencreaties genieten. Ook laat ze regelmatig stap voor stap zien hoe je ook zelf de mooiste decoraties kunt maken…

Al tijden wilde ik deze krans maken , maar moest natuurlijk eerst wachten op verse Dadels die niet een heel jaar te krijgen zijn. Toen nog het juiste moment kiezen om er een workshop van te maken. En in Oktober was het dan zover.

Na alles geplanned te hebben vroeg ik me toch wel even af of dit onderwerp niet te makkelijk was….Ik heb namelijk dames die al bijna 20 jaar bij me komen dus ja wel aan een uitdaging toe zijn. Hij ziet er zo eenvoudig uit maar het viel voor de meeste toch nog wel even tegen. Na een kleine twee uurtjes wikkelen , steken en nog even opnieuw beginnen was het resultaat bij iedereen prachtig. De een een wat lossere en de ander een wat strakkere krans , dezelfde materialen maar toch allemaal weer anders.

Graag deel ik met jullie de werkwijze van de Dadelkrans.

Dit is overigens geen vaste regel oid maar zoals ik hem mooi vond en de makkelijkste manier van werken.

We beginnen met een strokrans , de maat die ik heb genomen is 30 cm doorsnee.

Deze krans heb ik bekleed met platmos , je kunt dit doen met wikkeldraad maar kan ook met krammen. Ik heb het mos lekker luchtig gehouden dus niet al te strak opgebonden.

moskrans met groen

 Daarna heb ik twee verse Dadeltakken  ( ongeveer 1 kg per stuk ) klein geknipt , in diverse maatjes. Niet te bang zijn om de schaar erin te zetten.

 image015

Zo nu ben je klaar om de Dadelkrans op te gaan steken. Met krammen begin ik eerst de bovenkant met de grootste stukken van de Dadels op te steken. Ik zorg ervoor dat de mooie puntjes van de Dadels naar de buitenkant vallen.

Daarna ga ik de wat kleinere takjes vast ‘ krammen ’ eerst de buitenrand , en als het nodig is til ik de Dadels van de bovenkant even op zodat het mooi over elkaar heen valt.

Met de laatste stukjes maak ik ook de binnenkant vol. En als je dan nog ever heb een beetje aanvullen op de wat lege plaatsjes. In dit geval is een overdaad juist mooi , ook rekening houdend met het indrogen van de Dadels.

image016

Als de krans klaar is kun je hem op een mooi plaatsje neerleggen , leuk op een schaal of op een Franse vaas , tegen de muur kan natuurlijk ook. Met een week of twee zal de krans al mooi verkleuren en donker worden.

Hieronder enkele ideetjes en foto’s van mijn cursisten om te laten zien wat zij er mee hebben gedaan.

image017

De Dadelkrans ziet er makkelijker uit dan hij is maar als hij klaar is mag het resultaat er zijn. En hij blijft erg lang goed. Heel veel succes mocht je plannen hebben om hem te maken en je loopt vast  of je hebt gewoon nog wat te vragen laat dan gerust een reactie achter , ik beantwoord ze graag.

image018

Ga jij ‘m maken? Upload je foto naar het HuisjeKijken foto-album of stuur ‘m naar de Huisjekijken Facebookpagina … share the happy feeling!

Natuurlijk vind ik het ook heel leuk als je een foto maakt van je creatie en hieronder in de reacties plaatst of naar de redactie stuurt (huisjekijkenredactie@outlook.com).

De rozen !    Angelique  ‘ Art de la fleur ‘

image019
GERELATEERDE ARTIKELEN

5 reacties op “Art de la Fleur | Hoe maak je een Dadelkrans

  1. Pinkback: Art de la Fleur | sfeercompilatie | Huisjekijken

  2. Pinkback: Art de la Fleur | bijna Kerst! | Huisjekijken

  3. Pinkback: Google

  4. Pinkback: olde english bulldog

  5. Pinkback: pc doktor

Geef een reactie