Ninneke’s Corner Culinair | irisch coffee

column-pruimentaartjes-en-irisch-coffee-c-1Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Een afsluiter voor na het diner.

Irisch coffee

column-pruimentaartjes-en-irisch-coffee-c-1

Een heerlijke afsluiter na het diner

We kiezen voor vandaag voor een klassieker onder de pousse-café om het diner mee af te sluiten.Een irisch coffee om van te genieten.Gewoon thuis lekker aan tafel of op de bank.Geen bekommernis dat je nog rijden moet.Lekker veilig,geen tegenhouden,blazen en boete betalen.Wat toch ook wel telt,anders word het een wel zeer dure pousse-café.

Wat heb je nodig:

60 ml whiskey

60 ml straffe koffie

2 eetlepels suiker

wat lobbig geklopte verse  slagroom

wat pure cacao poeder

Bereiding:Klop de verse slagroom room lobbig(niet stijf maar wat als dikke yoghurt)zet dan even opzij.Doe de whiskey met de suiker in een steelpannetje en verwarm goed.Tot het goed borrelt.Zet een kopje straffe koffie,meet 60 ml af.Schenk de whiskey in een irisch coffee glas.Doe dan heel voorzichtig de koffie erbij.Met behulp van een lepel.Je schenkt de koffie in dun straaltje over de bolle kant.Je houd de lepel zo dat je net de whiskey raakt.Je gaat steeds mee hoger met je lepel,en schenkt zo de koffie erover heen.Zodat je 2 lagen krijgt.En de whiskey en de koffie zich al niet vermengen.Schep dan voorzichtig wat room op de koffie.Werk af met wat pure cacao.En nu mag je ten volle genieten van je pousse-café,zonder zich zorgen te hoeven maken,dat je tegengehouden word door de politie en je een boete krijgt :-)

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie