Blueberry Lane | In 6 stappen een Scandinavisch interieur

blog.blueberrylane.nlSanne woont samen met haar man, peuter en baby in het altijd gezellige Brabant en is al van jongs af aan bezig met schilderen, schrijven en schuiven (van meubels). Alle creaties en dingen die haar bezighouden zal ze met jullie delen in haar blog blueberry lane, waar ze je ook meeneemt met een kijkje achter de schermen van haar grote passie: meubels restylen. Vandaag geeft ze 6 tips hoe je in een handomdraai je interieur omtovert tot een Nordic paradijsje. 

Drie hoeraatjes voor de Scandinavische stijl die ook in 2016 weer fijn doorgezet wordt! Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van de Scandinavische sfeer, de warmte en gezelligheid die je hiermee kunt bereiken. Zeker nu de herfst weer begonnen is en de winter ook dichterbij dan ooit is. Weet je nou niet precies hoe je moet beginnen om zelf ook je huis om te toveren tot een waar Scandinavisch paradijsje?
Een echte Scandinavische woning is doorgaans voorzien van een prachtige houten overdekte veranda in een volledig omgeven tuin die minstens 300 keer groter is dan onze rijtjeswoning-tuin. Die veranda kan ik bij mij thuis overigens ook wel vergeten. Wat nu? Doe het met de ruimte die je hebt en haal Scandinavië in huis met deze 6 tips!

.1. De basis

Als je een bepaalde sfeer wilt krijgen is het erg belangrijk om eerst de basis eens goed onder de loep te nemen. Hebben jouw muren bijvoorbeeld alle kleuren van de regenboog? Dan is er eerst werk aan de winkel. De basis voor een Scandinavisch interieur is wit, wit en wit.
Voordat je alle meubels witkalkt, denk eerst even goed na wat je voor ogen hebt en lees ook even de andere tips :-)

Wittinten in een Scandinavisch interieur - blog.blueberrylane.nl

.2. Meubels

Uiteraard kun je bij de welbekende Zweedse meubelgigant terecht voor een aantal hele fijne en typisch Scandinavische meubelen, maar kijk ook eens bij winkels als ‘Deens’ of ‘Voga’ of, als je een iets lager budget hebt op Marktplaats met zoektermen als Pastoe, Arne Jakobsen en Eames (inderdaad, bekend van die supertoffe tijdloze stoelen).
Witte meubels zijn eigenlijk altijd goed, ook in je Scandinavian home, maar vooral onbeschilderde meubels ademen een hele naturelle sfeer die perfect in deze stijl past. Wil je toch dat je meubels meer een contrast vormen in je huis? Zwart is ook een fijne combi, of denk eens aan okergeel!

Typische merken voor een Scandinavisch interieur - blog.blueberrylane.nl

 

.3. Kleur!

Oké, het komt inderdaad misschien een beetje uit onverwachte hoek, maar kleuren kunnen ook heel goed in een Scandinavisch interieur! Denk hierbij aan accessoires van kussentjes, plaids, kandelaars of vaasjes tot je vloerkleed of een schilderij of print aan de muur. Uiteraard telt je meubel-in-kleur ook mee! Rust is hierbij wel het toverwoord, gebruik niet 10 verschillende kleuren, maar één kleur in verschillende tinten kan dan weer wel. Dat haalt het wit-wit weer wat terug naar de basis en zorgt voor een prachtige en sfeervolle kleurige toevoeging. Combineer bijvoorbeeld diverse wittinten met zacht grijs en mintgroen of okergeel, of maak het helemaal 2016-proof en kies voor blauw of goud!

Pasteltintjes in een Scandinavisch interieur - blog.blueberrylane.nl

Printjes en kleurtjes in een Scandinavisch interieur - blog.blueberrylane.nl

 

Okergeel in een Scandinavisch interieur - blog.blueberrylane.nl

.4. Natuurlijke materialen

Denk je Scandinavië, dan denk je aan prachtige natuurlijke materialen zoals wol, vilt en leer. Niet iedereen is er liefhebber van, maar een dierlijk vachtje past ook heel goed binnen deze stijl. Uiteraard ook in nepversies als je liever geen echt konijn over de stoel drapeert.
Pak hier echt even lekker uit. Grote grof gebreide plaids over je bank, een warm vachtje in de stoelleuning, vilten kussentjes, jute zakjes om je bloempot en een mooie gehaakte poef of kleed op de grond. Nog een onmisbaar natuurlijk materiaal is hout. Meubels, accessoires of zelfs kunst, hout is ook hier altijd goed. Nog een manier om ‘hout’ terug te brengen is door het gebruik van rieten manden of rotan stoelen.

Natuurlijke materialen in een Scandinavisch interieur - blog.blueberrylane.nl

.5. Grafische prints

Zwarte lijsten in een groepje bij elkaar met hierin persoonlijke foto’s in zwart/wit tinten of inspirerende teksten. Dat zie je veel in een Scandinavisch interieur. Maar ook posters met allerlei grafische printen maken de blits in jouw Nordic house. Misschien ben je creatief en maak je zelf een eigen creatie? Hieronder een blik in mijn eigen woonkamer met een groepje lijstjes bij elkaar.

Lijstjes gegroepeerd in een Scandinavisch interieur - blog.blueberrylane.nl

.6. Maak het eigen

Geen enkel huis is een thuis als je het zelf niet fijn en mooi vindt. Maak dus keuzes waar je jezelf prettig bij voelt. Je huis maak je persoonlijk door eigen creaties, foto’s van familie of vrienden of items toe te voegen die voor jou een speciale betekenis hebben. Maak het eigen!

Ik ben heel benieuwd of jij ook zo gek bent op deze woonstijl en hoe jij je huis in Scandinavische sferen hebt gebracht!

Ben je benieuwd naar nog meer inspiratie, kijk dan eens op mijn blog, blog.blueberrylane.nl

Groetjes Sanne
blueberry lane

 

OVER Sanne

Sanne woont samen met haar man Rick, dochter Liz en zoontje Stef in het altijd gezellige Brabant en is al van jongs af aan bezig met schilderen, schrijven en schuiven (van meubels). Alle creaties en dingen die haar bezighouden zal ze met jullie delen in haar blog ‘blueberry lane’, waar ze je ook meeneemt met een kijkje achter de schermen van haar grote passie: meubels restylen!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie