Ninneke’s Corner | Haal wat van buiten naar binnen

column-breng-buiten-naar-binnen-a-10Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

We steken wat exterieur in ons interieur.

Haal wat van buiten naar binnen

column-breng-buiten-naar-binnen-a-7

King’s crown

De natuur bied ons nu tal van mooie elementen om mee te decoreren.De kastanjes liggen voor het rapen.De grond bezaaid met eikels.De mooie stekelige bolsters van de kastanjes.Sommige waar de kastanjes nog in huizen.Sommige mooi open gesprongen,de kastanjes hun behuizing verlaten.Tamme alsook van de wilde soort.Maar ideaal  om wat fraais mee te verwezenlijken.Dit in combinatie met pompoenen en hop,kom je gauw tot mooie eenvoudige herfst decoraties.Ik heb gekozen deze keer voor de pompoensoort kings crown.Deze zijn heel mooi van kleur grijs/groen.En ze verdienen echt wel een kroon,want ze zijn toch zowat de mooiste van alle pompoenen.Dit jaar gewoon te koop in de plaatselijke supermarkt zelfs.Dit was toch wel voor het eerst.Gewoonlijk haal ik die recht bij de boer zelf.Maar nu hoefde ik zo ver niet geeneens te gaan.Wat ik gedaan heb is een gietijzeren vaas eerst wat gevuld met hop.Daarop een pompoen gelegd.Nog een kleiner exemplaar nonchalant aan de voet van de vaas gelegd.Verder wat aangevuld met wat boekjes erbij te leggen.Hier en daar de gesprokkelde vondst vanuit het park er aan toegevoegd,om zo tot een herfstplaatje te komen.Heel eenvoudig,met een leuk resultaat.Maar je kan natuurlijk ook glazen stolpen vullen met al de natuur schatten die je verzameld hebt.Herfst is een dankbaar seizoen die ons tal van mogelijkheden bied.Je kan met heel simpele dingen,wat moois voor de dag toveren.Met wat van buiten naar binnen te halen.

column-breng-buiten-naar-binnen-a-1

Herfst stemming

column-breng-buiten-naar-binnen-a-3

Aan één kant een oor van de vaas vrij,aan de andere kant de hop wat wild overhangend.

column-breng-buiten-naar-binnen-a-5

Autumn blues

column-breng-buiten-naar-binnen-a-7

Of je houd beiden oren van de vaas vrij.

column-breng-buiten-naar-binnen-a-10

Decoratief

column-breng-buiten-naar-binnen-a-11

De kleine schatten uit het park zorgen voor leuke kleine details ter afwerking van het plaatje.

column-breng-buiten-naar-binnen-a-12

King’s crown in de spotlight

Zo haast jullie naar het bos of park op zoek naar mooie herfst toetsen.Maar kijk uit dat je geen elfjes of kabouters vertrappeld.Het overkwam mij bijna.Gelukkig hoorde ik nog net op tijd het gezoem van de vleugels van het kleine tere elfje dat ik mocht ontmoeten.

melkkan-en-riek-b-4

Tinkerbel

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie