Huisjekijken | low budget tips voor de herfstvakantie

16044142393835762_cieDdAYr_c ~wat gaan we low budget doen in de herfstvakantie? ~

Tja…dat ligt natuurlijk helemaal aan het weer (en aan je budget). De zomervakantie is maar net achter de rug en misschien moet je zelf ook gewoon werken en gaan de kinderen naar opa en oma of naar de opvang, maar heb je een of meerdere dagen lekker vrij met de kids, dan zijn er natuurlijk verschillende leuke manieren om je kroost, ook low-budget, een coole herfstvakantie te bezorgen.

Onze redactie zocht op internet verschillende aktiviteiten voor je uit en zette ze voor je op een rijtje:

De kinderboerderij:

De kinderboerderij is meestal ‘low-budget-proof’. Je betaalt vaak een ‘vrijwillige bijdrage’ of een hele lage toegangsprijs. In de schoolvakanties worden vaak extra aktiviteiten georganiseerd. Kinderen en dieren…altijd een leuke combinatie. Tip: vergeet je foto-toestel niet of laat je kinderen de foto’s deze keer eens maken. Meteen een leuke aktiviteit bij thuiskomst. Foto’s uitzoeken en bewerken vinden ze zelf ook heel erg leuk!

Wandelroute:

Nou weten we op de redactie ook wel dat bij het woord ‘wandelen’ veel kinderen niet echt staan te juichen…maar met een eigen fototoestel en een tas om mooie herfstspullen te verzamelen, gaan de meeste mondhoeken vanzelf weer omhoog. Bij thuiskomst kan er heerlijk geknutseld worden. Tips voor herfstknutsels staan ook op onze Huisjekijkensite!

Futureland:

Futureland op de Maasvlakte 2 is helemaal gratis. Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land, staat FutureLand, het informatiecentrum van Maasvlakte 2. Hier is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven. Binnenkort een themadag binnenvaart.

Op avontuur in de filmwereld:

Duik in de rijke filmcollectie van het EYE en treed binnen in de wondere wereld van films! In de Basement van filmmuseum EYE wachten bijzondere ontmoetingen. Gewoon lekker een middagje bioscoop is natuurlijk ook altijd heerlijk!

Veluwe-Noord:

Ontdek ‘het verhaal van de Veluwe’ in het Bezoekerscentrum Veluwe-Noord. Maak daar je startpunt van heerlijk naar buiten gaan en scoor de ‘grote vijf’ van Nederland…

Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen en te beleven! Veel van bovenstaande uitjes zijn geheel gratis. Kijk even op de site gratis uitjes om te zien waar je nog meer gratis of low-budget naartoe kunt en check de openingstijden.522910206703832048_dlOkmgnW_c

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Huisjekijken | low budget tips voor de herfstvakantie

  1. Pinkback: leon

  2. Pinkback: Glen

Geef een reactie