Ninneke’s Corner Culinair | Pruimentaartjes

column-pruimentaartjes-en-irisch-coffee-c-4Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We bakken er wat van.

Pruimentaartjes

column-pruimentaartjes-en-irisch-coffee-c-3

Hmmm

Vandaag gaan we nog eens wat bakken.We houden het simpel.Pruimentaartjes met kant en klaar kruimeldeeg uit de koeling.Je kan natuurlijk ook zelf kruimeldeeg maken.Dat is iets omslachtiger.Je kan zelf  pruimen puree maken,of je koopt kant en klaar uit blik(Materne)Maar tegenwoordig is de kant en klare pruimen puree niet zo courant te krijgen.Maar je kan deze zelf ook makkelijk bereiden.Dat doe je met gedroogde pruimen.Ontpit deze eerst en zet ze een uur tot twee onder warm water zodat deze het vocht opnemen en wellen.Giet dan het overtollig water weg.En pureer de pruimen zeer fijn met de staafmixer.

column-pruimentaartjes-en-irisch-coffee-c-4

Voor bij de koffie of thee.

Wat heb je nodig:

1 rol kruimeldeeg (voor vier kleine taartjes)

400 gr pruimenpuree(van gedroogde pruimen)

column-pruimentaartjes-en-irisch-coffee-c-5

Homemade

Bereiding:Verwarm de oven voor op 185 °.Steek uit het kruimeldeeg 4 rondjes met de vormpjes uit.Beleg de vormpjes eerst met een stukje bakpapier.Leg dan het deeg erin en druk goed aan.Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.Schep dan de pruimen puree erop.Ongeveer een tweetal goed gevulde eetlepels.Zodat de taartjes bijna tot de rand gevuld zijn.Snij dan van het overtollig deeg,lange reepjes.Leg ze kruislings over de taartjes.Druk ze goed aan tegen de rand.En bak de taartjes een 30 a 40 minuten.Haal ze uit de oven.Haal de taartjes uit de vorm door ze te hijsen met het bakpapier.Laat afkoelen op taartrooster.Je kan ter variatie ook abrikozen confituur nemen.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie