By de Graanzak | Op Brocante jacht in Frankrijk

antiquetesJe bent hier thuis bij Jeanette. Zij is een woonfanaatje. Een lekkere crea bea die echt 24/7 bezig is met wonen. “Ik kan er niets aan doen, het stroomt door mijn aderen, het is mijn DNA.” Ze woont zelf in een rijtjeshuis met man, kind en hond. Haar style is landelijk, stoer en robuust À la Hoffz. Af en toe staat zij met haar man met een busje op markten en fairs en beleven daar de leukste avonturen. Ook lieve Jack Russel, Pardoes, gaat wel eens mee. Volg haar en ga mee op avontuur met ‘de Graanzak’…

Het is alweer even geleden dat de Graanzak, d.i. mijn Hubbie, Pardoes, onze Jack en ik naar Frankrijk zijn geweest met het buske.Ons buske is een oude Fiat Ducato, omgebouwd als campertje, compleet met Potti potti… niet onbelangrijk, een keukentje en een zithoek, welke s’nachts wordt omgebouwd als comfibedje.Pardoes slaapt voor op de passagiersstoel, met haar eigen dekentje.We noemen de bus “de Salamander”, omdat er 2 Salamanders opgeplakt zaten toen we de bus kochten.En dus wordt het “de tocht van de Salamander”.Gewapend met AN”B-papieren { we willen nog wel eens stranden} zwerven we dan door heel/half Frankrijk en vermijden dan zoveel mogelijk de tolwegen.We komen dan langs zeer interessante brocanterieën, vide grenier, bric a bracs  en antiquites. Zomaar op de bonnefooi.Van de ene campingboerderij naar de andere campingboerderij. Zelden blijven we langer dan 1 nacht. We zijn dan echte zigeuners. Heerlijk die vrijheid.In perfecte balance tussen avontuur en rust.

20150415_092330

Bij elke stop gaat de lantaarn steevast op de tafel met het kaarsje aan. Het is een enorme sta in de weg, maar ook een soort van mascotte.Erin zitten ook 2 oude bijbeltjes uit 1800, ergens gescoord op een brocante markt, en een lijstje van een oud schilderijtje. Een stukje brocante in een lantaarn, blijf je lekker geinspireerd….

lantaarn1

Onderweg komen we dan spontaan een brocante tegen. Ik geef een gil en Hubbie trapt op de rem. Nog net geen gierende banden. Ik spring de bus uit en ga vol verwachting een oud gebouw in of een braakliggend terrein op met troep en schatten, die zomaar buiten liggen. Of ik moet eerst door een idyllische poort van klimplanten om vervolgens een oase te ontdekken van een vervallen gebouw met verborgen schatten. Heeeerlijk, wat een avontuur. Vervolgens moet ik dan met mijn gebrekkig frans gaan afdingen. Er worden getallen in het stof geschreven en zo komen we tot een accoord en is de koop beklonken.Hier een collage van wat we allemaal tegenkomen:

klok1

Naarmate de reis vordert, wordt de bus voller…en moeten we weer huiswaarts.Thuis maak ik alles schoon en kijk of ik het moois nog mooier kan maken.Dit ornament bv is afkomstig uit een oude kerk en hing onderaan de kansel.

20160824_185915

Maar dan denk ik dat kan mooier en dan moet ik het verven met krijtverf en dan ook gelijk de sidetable maar,  want dat is dan een mooier geheel.

Soms word ik best moe van mezelf. De ideeën blijven maar komen, zucht….maar het geeft wel wat reuring in het leven. Dit is het eindresultaat:

20160831_142315

En dan nog even in vol ornaat:

20160831_141457

Op de tafel ligt nog een oud wielas, leuk dat zo’n praktisch object van vroeger nu zo decoratief is. Daaronder een oud hek, waar ik geen afstand van kan doen en een leuk krukje. Allemaal te koop in mijn webshop.

Over te koop gesproken: ik heb stoer, landelijke kerstkaarten laten drukken door een professionele drukkerij. En dus in echte ansichtkaartvorm.

Ja, ik weet het, het is wat vroeg, maar je kan maar voorbereid zijn toch.

Ze zijn 5 voor een tientje en geen verzendkosten. Ik zal wat voorbeelden laten zien:

20150911_1604086

hert1

En zo zitten er 5 verschillenden in 1 setje. Hier een collage van alle 5;

1475409335072

Wil je er een andere tekst op bv. Gezegende Kerstdagen en een voorspoedig Nieuwjaar.

Dat kan ook geregeld worden.

Mocht je interesse hebben, stuur mij dan een mailtje naar info@degraanzak.nl

De tocht van de Salamander eindigd even hier……maar niet voor lang.

We’ll be back of beter gezegd Je retournée. Accent aigu toch?!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie