Ninneke’s Corner | Witte pompoenen met een wit kraagje

img_5601Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Ton sur ton,wit op wit.

Witte pompoenen met een wit kraagje.

img_5592-2

Romantisch wit

Deze pompoenen had ik al even in mijn hoofd zitten.En dat kwam door alweer een bezoekje aan de kringloopwinkel.Ik had er in een mand liggen rommelen waar allemaal gehaakte doekjes en kanten tafel doekjes in lagen.Na mijn bezoek was de mand al behoorlijk geslonken.Ik wat van die doekjes rijker,waaronder deze gehaakte lapjes.Ze hebben dan nog ruime tijd opgeborgen gezeten.Maar nu is mijn project klaar.Ik heb wat pompoenen eerst twee lagen primer gegeven en dan een lik white wash verf.Nu had ik eerst de doekjes er zo in zijn geheel op willen bevestigen.Vond het dan net iets te van het goede.zou bijna de hele pompoen bedekt zijn geweest.Plan wat gewijzigd,heb dan voorzichtig een kleiner deel van het lapje genomen.Heb het met zo’n speciaal haakje om naden los te maken gedaan.Wel goed kijken waar je het dan van elkaar scheid.Dat het deel dat je gebruiken gaat,niet gaat uitrafelen en loskomen.Eventueel met een steekje garen terug vastmaken.Dan over de steel heen op de pompoen draperen en vast plakken met lijm.Of met spelden vast steken.Wil je er een shabby look aan geven,steek er dan gekleurde knopspelden in.In fel roos of groene kleur,of gewoon de parelachtige.Ik heb gewone spelden gebruikt.Maakt het iets zachter en sereen.Haak je liever zelf een kraag voor je pompoenen,kan dat natuurlijk ook.Is ook weer ineens een extra bezigheid met dit herfst weer.Lekker binnen wat creatief bezig zijn.Maar 20 cent per lapje dat kon ik toch echt niet laten voor dat geld.Nu heb ik weer leuk uitziende pompoenen.Charmant,romantisch,lief en speels.

img_5583

Wit geschilderde pompoenen krijgen een gehaakt sjaaltje

img_5585

Deel van het gehaakt lapje los gemaakt.

img_5588

Ton sur ton

img_5589-2

Romantisch,charmant en landelijk

img_5592

Leuke pompoenen

img_5592-2

Eenvoudig te maken.

img_5596

Mooi om mee te decoreren

img_5600

Op glazen etagère

img_5601

in een fris tintje gestoken.

img_5602

Detail

img_5603

Detail

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie