Ninneke’s Corner Culinair | Mosselen met curry met volgende week een aanvullend recept

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

We geven deze klassieker een oriëntaalse toets.

Mosselen met curry

mosselen-met-curry-1

Heerlijk

We schotelen mosselen voor.Maar we geven deze klassieker een oriëntaalse toets.Mosselen met curry.Het is weer eens iets anders van smaak.En ook hierbij kunnen verse frietjes gegeven worden.Of donker bruin brood of stokbrood.Van het sap dat je overhoud kun je weer aan de slag voor een heerlijke soep te bereiden.Hou ook de mosselen bij die je niet meer op krijgt.Of koop in het verschiet,met het oog op de soep een extra kilo meer mosselen.

Wat heb je nodig

3 kilo mosselen(voor 2 personen,rekening houdend nog een soep te maken achteraf )

2 grote uien

 1 selder

2 prei stengels

4 wortelen

4 teentjes knoflook

5 lente uitjes

2 eetlepels curry(kerrie) of groene curry pasta

1 koffielepel paprika poeder

zwarte peper van de molen

 2 stengels citroen gras

2 .5 dl kokos melk

mosselen-met-curry-1

Lekker met frietjes erbij

Bereiding: Maak de mosselen schoon.Pel de uien,snipper deze fijn.Schraap de wortelen en snij deze in hele kleine stukjes(brunoise).Snij de selder in kleine boogjes,alsook de prei.En spoel de prei en selder goed schoon onder water.Maak de lente uitjes schoon en snij in dunne ringetjes.Haal de buitenste bladeren van het citroen gras.Pel de teentjes knoflook.Doe in een hele grote kookpot wat boter en laat deze smelten op middelmatig vuur.Stoof de uien wat glazig.Voeg wortelen,selder en prei eraan toe,laat weer even stoven.Doe de lente ui erbij;Pers de knoflook er boven uit en doe de curry erbij..Laat enkele telen de knoflook teentjes en de curry goed hun smaak vrijgeven.Doe de mosselen bij in de pot en de kokos melk.Alsook het citroen gras.Kook de mosselen gaar tot ze open zijn.Schud geregeld de mosselen op.Verwijder het citroen gras.Geef er verse frietjes bij.Ben je niet zo voor kokosmelk.Kan je deze ook vervangen door witte wijn.Is ook lekker, of je kan eens variëren.En vergeet vooral niet het sap-kokos melk bij te houden met de overgebleven groenten en mosselen.Daar gaan we soep van maken.Dus deze column kent een vervolg :-) .

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook Ninneke’s Corner .

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie