Kei Gemakkelijk | Beschilder je beker!

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!
bekers beschilderen 2

Benodigdheden: een beker, ammoniak, porseleinverf en/of stiften.

Was de beker af met heet water en ontvet deze daarna met ammoniak. Nu is de beker schoon en vetvrij en klaar om beschilderd te worden. Dit kan natuurlijk vanuit de vrije hand maar je kan ook gebruik maken van een sjabloon.

Tip 1: Laat altijd eerst een kleur drogen voordat je met de volgende kleur daar tegenaan werkt omdat anders de kleuren in elkaar over kunnen gaan lopen. Mocht je een foutje maken, dan is de verf gemakkelijk (wel direct) met een vochtige doek weg te halen.

Na het beschilderen laat je de beker eerst 15 minuten drogen. Vervolgens zet je deze op het rooster in een koude oven (de oven dus niet voorverwarmen). Zet de oven daarna op 150 graden. Na ongeveer 35 minuten bakken, de oven uitzetten en de beker in de oven laten afkoelen. Hierna is de beker klaar voor gebruik.

Tip 2: Mocht de verf na deze tijd toch nog af geven, dan kan je de beker nog een keer voor 35 minuten in de oven plaatsen en bakken.

beker beschilderd 2

 

Veel succes!!

 

Met dank aan Danielle van de Lichte voor de informatie.

 

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie