Ninneke’s Corner | Pompoenen met een stoer accent.

column-witte-pompoenen-2016-b-3Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog(plus)mama van 4 kinderen, en(plus)oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

In de kluwen bezig geweest.

Pompoenen met stoer accent

column-witte-pompoenen-2016-b-6

Sober,stoer industrieel en landelijk interieur,deze passen hier overal bij.

Na de editie pompoenen van vorige week,die eerder iets romantisch uitstraalde,gaan we deze keer de weg in slaan van het stoerdere.Deze pompoenen passen ook bij een sober,industrieel interieur. Maar evengoed kunnen ze ook in een charmant landelijk interieur geïntrigeerd worden.Het stoere imago krijgen ze bedeeld door het ruwe touw.Door ze in een stenen of houten schaal te leggen,krijg je al instant een bepaalde sfeer.Het is aan jezelf of je er nog wat aan toevoegen wil.Een kluwen touw,wat decoratie bollen,een amaryllis,een schaar.Op een grote houtenplank.Je kan er alle kanten mee op.En de sfeer bepalen, meer sober houden,of nog meer de huislijke gezelligheid doordrukken.Neem voor deze pompoenen het soort met de groeven in.Dat is mooier met het touw,komt het beter tot zijn recht.Dan benadruk je de groeven.Extra pluspunt het touw blijft ook beter zitten,als dat je het om een gladde ronde zou wentelen.Weer eerst de kwasten bovenhalen,primer erop.Dan na het drogen de verf.Steek dan met speld koord vast bovenaan de steel.Haal het rond de pompoen in de groef,tot je weer bij de steel aankomt.Meet het af waar je knippen moet,en zet het uiteinde dan weer vast met speld.Ga zo verder te werk,tot je alle groeven hebt voorzien van touw.Dan kan je naar lieve lust gaan schikken en decoreren.

column-witte-pompoenen-2016-b-1

Men neme pompoenen met groeven(die je wit schildert) en touw

column-witte-pompoenen-2016-b-2

Sober,stoer,eenvoudig maar wel leuk om zien.

column-witte-pompoenen-2016-b-3

Stoere pompoenen

column-witte-pompoenen-2016-b-7

Leuk in een stenen schaal .

column-witte-pompoenen-2016-b-6

Landelijke charme

column-witte-pompoenen-2016-a-18

Je kan er alle kanten mee uit. ,

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie