Ninnke’s Corner Culinair | Mossel soep het vervolg op het recept van vorige week !

 

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (plus)mama van 4 kinderen, en (plus) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Vandaag komen we terug op mijn column van vorige week.

Mosselsoep

mossel-soep-b-2

Zo lekker en dit van overschot

Herinneren jullie nog de column van vorige week?Dat ik zei dat je de overschot van het mossel souper moest bijhouden.Het kookvocht van de mosselen,de groenten en de over gebleven mosselen(of de extra mosselen die je er speciaal ervoor hebt mee gekookt).Nu moet je natuurlijk wel geen week wachten hé om die soep ervan te maken.Liefst die dag zelf ook nog.Het is ook zo gebeurd.Je haalt de extra mosselen of de overschot mosselen uit de schelpen.Je giet het overgebleven kookvocht terug over in een propere kookpot.doet er een liter visbouillon bij en de mosselen.En je warmt deze de dag daarop zachtjes terug op.Werk af met een heel klein scheutje room als je de mosselen hebt bereid met witte wijn. Met wat extra kokos melk als je de mosselen hebt bereid met kokosmelk. En voila je hebt een heerlijk soep van overschot. Je kan deze als lunch nemen,of in mini tasjes als amuse geven of als voorgerecht.Staat deze op je lunch menu ,neem er dan een dik snede bruin brood bij met wat roomboter op en wat fleur de sel.

mossel-soep-a-8

Mmmm van mossel

mossel-soep-b-6

We gooien niets weg, we maken van overschot nog een zalige soep.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie